VIDEO Patrick Swayze s-a stins din viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Patrick Swayze s-a stins din viaţă
VIDEO Patrick Swayze s-a stins din viaţă

Actorul american Patrick Swayze, cunoscut pentru rolurile sale în "Dirty Dancing" şi "Ghost", a murit la 57 de ani, după o lungă luptă contra unui cancer de pancreas.

Actorul şi dansatorul Patrick Swayze a murit la vârsta de 57 de ani, "fantoma" fiind diagnosticată cu cancer la pancreas în ianuarie 2008, la numai două săptămâni de la încheierea filmărilor episodului pilot al serialului "The Beast", în care Swayze juca rolul unui agent FBI neortodox.

 Cu toate că în martie 2008, doctorii spuneau că Swayze răspunde bine la tratamentul administrat, iar în luna mai, actorul a suportat o operaţie în urma căreia o bucată din stomac i-a fost extrasă, apariţia lui Patrick în public la meciul Los Angeles Lakers din mai 2008 a declanşat reacţii în presă care spuneau că Swayze nu mai are prea mult timp de trăit. 


Patrick Swayze
Vezi mai multe video din Muzica

Deşi cancerul era foarte avansat, el a fost depistat cu o formă controlabilă şi a insistat ca filmările la serialul "The Beast" să continue. Pe parcursul următoarelor cinci luni, Swayze a urmat tratament chimioterapeutic. Medicii i-au spus că ar mai avea doar câteva săptămâni de trăit, dar Patrick Swayze s-a dovedit a fi un miracol şi la şase luni de la primirea diagnosticului, actorul a fost văzut în aeroportul din Los Angeles LAX spunându-le reporterilor că "Sunt un miracol. Nu ştiu de ce tocmai eu".

În toamna lui 2008, Swayze a apărut la mai multe posturi de televiziune în campanii de strângere de fonduri pentru bolnavii de cancer.

image

În luna ianuarie a acestui an s-a îmbolnăvit de pneumonie, iar după o săptămână de spitalizare, a cerut să fie externat.

"Patrick s-a stins din viaţă în mijlocul familiei", a precizat publicistul lui, Annett Wolf.

"Patrick Swayze a decedat alături de familie, după ce a înfruntat provocările bolii mai bine de 20 de luni" a declarat Wolf pentru postul CNN.

În cadrul unui interviu cu Barbara Walters pentru canalul ABC, înainte de debutul său în "The Beast" şi cu două luni înainte de a afla  diagnosticul medicilor, Swayze declara:

image

Dacă voi părăsi acest pământ, vreau să-l părăsesc ştiind că am încercat să dau ceva înapoi şi că am încercat să fac ceva care merita sa fie făcut. Şi acest lucru mă ţine în viaţă, mă trezeşte în fiecare dimineaţă. Munca mea...este averea mea.

image


 
"Suntem întristaţi de pierderea unuia dintre cele mai mari talente ale generaţiei noastre şi un membru al familiei A&E" se precizează într-un comunicat eliberat de postul de televiziune american. "Munca lui Patrick la serialul "The Beast" a fost o inspiraţie pentru noi toţi. O să îi ducem lipsa, iar gândurile noastre se îndreaptă către soţia sa, Lisa, şi întreaga sa familie în această perioada dificilă".

Cariera unei vedete extrem de îndrăgite

"Dirty Dancing", peliculă realizată cu un buget modest şi la care studiourile erau gata să şi renunţe înainte de lansare, a devenit un hit la box-office în anul 1987, fiind nominalizat de cinci ori la Premiile Globul de Aur. Filmul a adus producătorilor venituri totale de aproape 300 de mili

image

oane de dolari.

Cel de-al doilea mare succes al lui Swayze pe marele ecran, "Ghost", lansat în 1990, a avut încasări şi mai mari, de peste 700 de milioane de dolari. Swayze a jucat atunci alături de frumoasa actriţă Demi Moore.

Un an mai târziu, Patrick Swayze apărea alături de Keanu Reaves, în super producţia Point Break. Swayze joacă în rolul lui Bodhi, şeful unei bande de surferi care jefuiau bănci deghizaţi în foşti preşedinţi americani, în care încearcă să se infiltreze agentul FBI sub acoperire, Keanu Reeves.

Swayze s-a născut în Houston pe 18 august 1952 şi a început cariera de actor încă din copilărie. Swayze a fost îndrăgostit de mic de dans, făcând parte chiar din mai multe companii de balet din New York, înainte de a se muta la Broadway. Interpretarea personajului Danny Zuko din piesa "Grease" a atras atenţia producătorilor de la Hollywood, care au început să-l distribuie în filme.

S-a mutat la Hollywood la finalul anilor 1970 şi a început să apară în roluri modeste la început.

După succesul cu "Dirty Dancing" şi "Ghost", Swayze a trecut prin câteva episoade neplăcute, inclusiv o dependenţă de alcool. Dând vina pe faima care l-a copleşit, Swayze s-a mutat înapoi în Texas cu soţia sa, Lisa Niemi, continuând să apară în diverse filme, printre care "Dragonul verde" sau celebrul "Donnie Darko"


Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite