VIDEO Patriarhia a adus, în premieră, Lumină de la Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Patriarhiei Române, în frunte cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul, a adus în această seară, din Ierusalim, Lumina care se aprinde în fiecare an de Paşti la mormântul lui Iisus Hristos.

Delegaţia a fost întâmpinată la aeroportul Henri Coandă de aproximativ 100 de preoţi de la arhiepiscopiile din ţară, care şi-au aprins candelele, urmând să împartă, la miezul nopţii de sâmbătă spre duminică, focul sacru tuturor credincioşilor.

Reprezentantul Patriarhiei, preotul Bogdan Teleanu, a declarat că este pentru prima dată când Patriarhia Română a organizat aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim.

Protopopul Ioan Rădulescu şi-a exprimat speranţa că acest lucru va deveni o tradiţie de Paşti.

"Este un lucru extraordinar că, dintr-o singură flacără adusă de la Sfântul Mormânt, se vor aprinde milioane de lumini", a declarat pentru Agerpres preotul Ioan Rădulescu, care era aşteptat la protoierie de alţi 50 de preoţi, ce vor duce lumina în bisericile din Capitală.

În afară de cei aproximativ 100 de preoţi veniţi să ia Lumina, şi-au aprins lumânări din candela adusă de la Ierusalim şi angajaţi ai aeroportului.

Lumina a fost întâmpinată, la Catedrala Patriarhală, de către patriarhul Daniel.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an, de Paşte, la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30 şi 14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige.

Sursa: REALITATEA.NET

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite