VIDEO Pánfilo a fost eliberat şi trimis la un spital de psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Juan Carlos González Marcos, un locuitor din Havana, cunoscut sub numele de Pánfilo, care a intrerupt un interviu postat ulterior pe site-ul Youtube, strigând că îi este foame şi că adevărata necesitate a Cubei este mâncarea, fapt pentru care a fost condamnat la doi ani de închisoare, a fost eliberat şi trimis, pentru trei saptamani, intr-un spital de psihiatrie, anunţă Examiner.

Elizardo Sanchez, purtător de cuvânt al Comisiei cubaneze pentru drepturile omului a declarat că "Este o decizie care corectează o hotărâre ulterioară, foarte neobişnuită din partea unui guvern cunoscut pentru rigiditatea sa", şi că, cel mai probabil, eliberarea lui Panfilo a fost rezultatul presiunii "opiniei publice internaţionale".

Citiţi şi:


În aprilie 2009, în timpul unui interviu despre muzică, Juan Carlos a intrat în cadru strigând că este înfometat şi că, de fapt, de mâncare au nevoie oamenii din Cuba. 

Justiţia cubaneză l-a găsit pe bărbat vinovat pentru punerea în pericol a ordinii sociale şi au ordonat reţinerea lui timp de doi ani.

"Suntem sub presiune. Aşa! Înregistraţi! Ne trebuie mâncare! Suntem morţi de foame! Ne trebuie puţină mâncare!", a declarat Panfilo.

Reţinerea bărbatului cubanez a determinat mai mulţi intelectuali hispanici să lanseze o petiţie pentru eliberarea sa. Videoclipul cu Panfilo a fost accesat de sute de mii de vizitatori pe site-ul YouTube.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite