VIDEO Proteste sindicale la porţile PSD şi PD-L din toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Proteste sindicale la porţile PSD şi PD-L din toată ţara
VIDEO Proteste sindicale la porţile PSD şi PD-L din toată ţara

Sute de sindicalişti afiliaţi Alianţei Bugetarilor, angajaţi din învăţământ, sănătate şi funcţionarii publici, protestează la sediile PSD şi PD-L din Bucureşti faţă de prevederile legii unice a salarizării unice, prin care le sunt tăiate sporurile.

"Nu suntem de acord cu cele zece zile de concediu fără plată şi nu suntem de acord cu legea salarizării unice. Atragem atenţia că, dacă vom declanşa greva generală, populaţia va avea de suferit", a declarat liderul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, la sediul PSD. "Rugăm clasa politică ori să-şi dea demisia, ori să se apuce de treabă", a menţionat Marica.

"De ce aţi venit să protestaţi aici, că oricum ieşim de guvernare", a spus purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Bogdan Niculescu Duvăz, ieşit în mijlocul sindicaliştilor. Oamenii s-au plâns lui Duvăz de problemele economice cu care se confruntă, de scăderea veniturilor prin aplicarea legii unice şi de condiţiile de viaţă din ce în ce mai grele.


Sursa: REALITATEA.NET

O cameră de filmat agită spiritele la PD-L

La sediul PD-L din Aleea modrogan, un prim moment tensionat a apărut după ce sindicaliştii au observat că erau filmaţi de o persoană în civil pe care o suspectau că lucra pentru Jandarmerie şi care filma din interiorul spaţiului amenajat pentru protestatari.

În urma reclamaţiei, persoana respectivă a îmbrăcat o jachetă cu însemnele Jandarmeriei. La încheierea pichetării, cel care a sesizat prezenţa persoanei care filma a fost legitimat de către jandarmi, fără ca aceştia să dea o explicaţie privind motivele legitimării.

Şeful jandarmilor prezenţi a avut un schimb de replici cu Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi cu Vasile Marica, preşedintele sindicatului Sed Lex. "De frica domnului Boc şi a PDL ne-au interzis să protestăm şi probabil or să ne şi aresteze", a spus Cornea.


Protestatarii au huiduit-o pe fostul deputat Anca Constantinescu a cărei maşină intra în sediul partidului. "Ciocu mic! Ciocu mic!", au scandat sindicaliştii făcând referire la o remarcă pe care fostul deputat a făcut-o în Parlament la adresa opoziţiei de atunci.

Pichetarea a început la ora 11.00 şi se va încheia la ora 13.00, în municipiile reşedinţă de judeţ. Protestele sindicaliştilor ar urma că continue pe 5 octombrie, cu o grevă generală de o zi, anunţată de federaţiile sindicale care îi reprezintă pe poliţişti, personalul sanitar, cadrele didactice şi funcţionarii publici. Apoi, pe 7 octombrie, sindicatele din Alianţa Bugetarilor vor face un miting şi un marş de protest în Capitală.

Citiţi despre protestele din toată ţara:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite