Bucureşti: VIDEO Plimbări cu elicopterul de ziua Otopeniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 40 de ani de existenţă, Aeroportul Internaţional Henri Coandă organizează zboruri cu elicopterul, vizite în zona de operaţiuni şi un show aviatic.

Fericiţii care s-au înscris pe site-ul aeroportului pentru o plimbare cu elicpterul au avut ieri parte de o experienţă inedită. Zborurile gratuite au durat aproximativ zece minute fiecare, dar au fost de ajuns pentru a le da senzaţii tari celor 36 de persoane care au beneficiat această oportunitate.

Sâmbăta viitoare vor fi alţi 36 de norocoşi care se vor ridica la sol cu aparatul de zbor. Peste 500 de doritori să se plimbe cu elicopterul. „Au fost peste 500 de persoane care s-au înscris pentru a beneficia de o plimbare gratuită cu elicopterul. Din păcate, a trebuit să alegem doar 72 dintre ei“, a spus Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al aeroportului „Henri Coandă“.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/silviu1_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Printre cei care au zburat ieri cu elicopterul s-au numărat şi doi fraţi din Bucureşti – Horia Ilie, în vârstă de 14 ani şi cu sora sa Miruna, în vârstă de 12 ani. „A fost foarte frumos. Nu mi-a fost deloc frică “, a spus entuziasmat Horia, care nu a mai zburat până acum nici cu avionul şi nici cu elicopterul. La ieşirea din aeroport îi aştepta tatăl lor să îi ducă acasă. „Îmi ţiuie un pic urechile dar aş fi vrut să dureze mai mult“, a adăugat Horia la plecare.

Aparatul de zbor a făcut un tur deasupra oraşului Otopeni şi a DN1. Vizite în zona de operaţiuni. Tot ieri, au fost organizate vizite de aprozimativ 30 de minute în zona de operaţiuni aeroportuare. Au fost organizare grupuri de câte 20 de persoane cărora li s-au prezentat cele trei platforme de pe aeroport: cea principală, cea secundară - unde aterizează în special cursele interne ale companiei Tarom şi cea de-a treia platformă unde operează doar aeronavele Ţiriac Air.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/silviu2_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Modernizări până la sfârşitul anului 2010

Reprezentanţii aeroportului au vorbit şi despre extinderea capacităţii de procesare a pasagerilor. „În momentul de faţă există 5 burdufe. Până la începutul anului 2011 vom adăuga încă 9 burdufe. Se va mări astfel fingerul, pentru a ne pregăti de intrarea în spaţiul Schengen“, a declarat Mihaela Chiril, şefa serviciului de comunicare de la aeroport. De asemenea, cele două terminale care există în momentul de faţă îşi vor schimba scopul. Cel de curse interne de acum va fi folosit pentru cursele din spaţiul Schengen, iar cel de curse internaţionale va fi utilizat de cursele cu destinaţii din afara spaţiului Schengen.

Peste 5 milioane de pasageri anual

În momentul de faţă, la aeroportul Henri Coandă lucrează aproximativ 10.000 de persoane, dintre care peste 800 sunt angajaţi ai aeroportului, iar ceilalţi sunt salariaţi ai diferitelor companii aeriene, de handling, de catering sau ai altor societăţi comerciale care operează în zomă.

Potrivit reprezentanţilor companiei, anual, se execută peste 70.000 de aterizări şi decolări de pe fostul Otopeni şi peste 5 milioane de oameni calcă pragul aeroportului. Cei care nu au apucat să se înscrie la plimbările cu elicopterul sau la vizitele pe suprafaţa de operaţiuni a aeroportului, pot admira sâmbăta viitoare, începând cu ora 10.00, un show aviatic.


 

VIDEO

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/silviu5_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/silviu4_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/silviu3_.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite