VIDEO Medvedev: ONU ar trebui să acţioneze ferm împotriva ascensiunii neonazismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Medvedev: ONU ar trebui să acţioneze ferm împotriva ascensiunii neonazismului
VIDEO Medvedev: ONU ar trebui să acţioneze ferm împotriva ascensiunii neonazismului

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a declarat joi, în cadrul celei de-a 64-a sesiuni a Adunării Generale a ONU organizată la New York, că Naţiunile Unite ar trebui să acţioneze ferm împotriva ascensiunii neonazismului şi a încercărilor de revizuire a rezultatelor celui de-al doilea război mondial, notează RIA Novosti.

Sunt convins că un răspuns ferm şi colectiv la semnalele neonazismului şi încercările de revizuire a rezultatelor celui de-al doilea război mondial, păstrate cu sfinţenie în Carta ONU, ar trebui să rămână o sarcină prioritară pentru Naţiunile Unite, a declarat şeful statului rus.

  • Potrivit liderului de la Kremlin, Rusia propune o sesiune specială despre cel de-al doilea război mondial în luna mai 2010 pentru a adopta o rezoluţie privind această chestiune.


Moscova pregăteşte în prezent un proiect de rezoluţie privind prevenirea glorificării nazismului, similar cu cel adoptat de Adunarea Generală a ONU în noiembrie 2008, conform unor surse din delegaţia rusă.

Medvedev a cerut un progres mai rapid în găsirea unei soluţii acceptate mutual pentru reforma Consiliului de Securitate al ONU.

A sosit timpul să accelerăm găsirea unei formule de compromis pentru extinderea alcătuirii Consiliului de Securitate al ONU şi pentru creşterea eficienţei acestuia, a precizat Medvedev, care este de p[rere că reforma este un pas important pentru a reînnoi organizaţia.

  • Consiliul de Securitate, a cărui primă reuniune a avut loc după încheierea celui de-al doilea război mondial, are 15 membri, dintre care cinci sunt membri permanenţi cu drept de veto (Rusia, China, SUA, Marea Britanie şi Franţa), în timp ce restul sunt aleşi pe o perioadă de doi ani de Adunarea Generală a ONU.

Urmăriţi aici discursul lui Dmitri Medvedev în cadrul adunării generale ONU de la New York

:

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite