VIDEO ONU începe ancheta privind asasinarea lui Benazir Bhutto la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) asupra asasinării în decembrie 2007 a fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, îşi va începe activitatea la 1 iulie.

Mai cititi:
Benazir - relaţii secrete cu Phenianul
Asasinarea lui Benazir Bhutto, filiera americană
Video: Benazir Bhutto a afirmat într-un interviu că Osama Ben Laden a fost asasinat

Potrivit AFP, purtătoarea de cuvânt a secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, Michele Montas, a precizat că respectiva comisie va avea în atribuţii doar "anchetarea faptelor şi a circumstanţelor asasinatulu" şi că stabilirea "responsabilităţii autorilor" intră numai în competenţa autorităţilor pakistaneze.

Comisia condusă de ambasadorul Chile la ONU, Heraldo Munoz, îi va înainta un raport lui Ban Ki-moon, care la rândul său îl va aduce la cunoştinţa Islamabadului şi a Consiliului de Securitate.

Ancheta ONU va fi efectuată la solicitarea guvernului pakistanez după scrutinul din februarie 2008, câştigat de partidul fostului premier Benazir Bhutto.

În septembrie 2008, Asif Ali Zardari, soţul fostului premier Benazir Bhutto, a fost ales preşedinte al Pakistanului.

Benazir Bhutto a fost ucisă într-un atac armat şi cu bombă, la 27 decembrie 2008, când pleca de la un miting electoral. Guvernul a acuzat militanţii Al-Qaida pentru moartea ei şi pentru o serie de atacuri cu bombă din ultimele luni. CIA a confirmat teoriile Guvernului pakistanez, dar nu au adus nicio dovadă în sprijinul acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite