VIDEO Numărul cadavrelor recuperate a ajuns la 24

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de căutare braziliană a găsit luni o bucată mare din coada avionului Air Feance în largul coastelor Braziliei, descoperire prin care speră să se apropie de locul în care se prespune că sunt cutiile negre.

UPDATE: Au fost descoperiţi încă opt pasageri ai zborului 477, numărul total ajungând acum la 24, potrivit oficialilor armatei braziliene. Cadavrele au fost găsite la 440 km de Fernando de Noronha, în nord, au anunţat oficialii brazilieni luni seara. Resturile au fost găsite la circa 1.000 de kilometri în nord-estul arhipelagului brazilian, zonă în care avionul cu 228 de pasageri la bord a dispărut de pe radar, scrie CNN.

Echipa de salvare a mai observat două scaune şi alte sfărâmături purtând marca Air France şi au recuperat zeci de componente structurale ale avionului, potrivit BBC.

Oficialii brazilieni au revizuit numărul comunicat al corpurilor găsite în ultimul week-end, acestea fiind 16 şi nu 17 cum se anunţase anterior. Oficialii armatei braziliene au explicat situaţia printr-o eroare la numărare.

Corpurile au fost găsite la circa 70 km de poziţia în care avionul a trimis mesaje semnalând pene electrice şi depresurizarea cabinei. Nouă corpuri au fost descoperite de marina braziliană, iar celelalte şapte de militarii francezi, scrie Agerpres.

Eforturile vizează în special localizarea cutiilor negre, ale căror înregistrări ar trebui să permită să se clarifice misterul catastrofei. Submarinul nuclear francez Emeraude, aşteptat să sosească miercuri în zona cercetărilor, va căuta să repereze semnalele emise de cutiile negre cu puternicele sale sonare. Iar nava oceanografică franceză Pourquoi pas se îndreaptă şi ea spre locul catastrofei cu misiunea de a recupera înregistrările după ce Emeraude le va fi localizat poziţia.

De asemenea, două dispozitive ale marinei americane - capabile să detecteze semnalele balizelor de urgenţă la peste 6.000 m adâncime - urmează să sosească în Brazilia cu o echipă de experţi americani, urmând să fie utilizate de navele aflate în zonă pentru depistarea aceloraşi cutii negre, programate să emită semnale cel puţin 30 de zile.


VIDEO Associated Press

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a menţionat că ţara sa va depune toate eforturile găsirea celorlalţi pasageri.

În legătură cu posibile cauze ale teribilului accident, oficialii francezi sunt de părere că sezorii avionului pentru viteză s-ar fi răcit, ceea ce înseamnă că piloţii zburau printr-o furtună fără să ştie ce viteză aveau.

Compania Air France a anunţat că grabeşte procesul de înlocuire a monitoarelor pentru viteză la bordul avioanelor Airbus. Această problemă a fost observată cu un an în urmă şi că procesul de înlocuire începuse cu câteva săptămâni înaintea accidentului.

Experţii sunt de părere că este mult prea devreme pentru a spune cu siguranţă dacă senzorii de viteză reprezintă cauza prăbuşirii avionului Air France.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite