VIDEO Patriarhia Română: Persoana arestată pentru trafic cu heroină nu este nepotul Patriarhului Daniel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au anihilat o reţea internaţională de trafic cu heroină din care face parte lugojeanul de 29 de ani B.E.I. Potrivit pressalert.ro, tânărul ar fi Birgian Emilian Ioan, nepotul Patriarhului Daniel.

UPDATE 15.00 Patriarhia Română: "Numitul Birgian Emilian Ioan nu este nepotul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, iar informaţia calomnioasă este o încercare de dezinformare a opiniei publice cu scopul de a prejudicia imaginea Bisericii Ortodoxe Române şi a Patriarhului României"

Potrivit DIICOT, reţeaua era formată din şapte persoane, români şi turci, care acţionau pe ruta Turcia - România - Germania. Conform imaginilor DIICOT, lugojeanul B.E.I a fost reţinut de poliţiştii de la "Crimă Organizată" în momentul unei tranzacţii. "Trebuia să iau drogurile care sunt în plasă", le-a spus acesta anchetatorilor. În plasă au fost descoperite cinci calupuri de heroină învelite în scotch.

"Membrii grupării aduceau periodic din Turcia cantităţi cuprinse între 6 şi 10 kg. de heroină, drogurile fiind destinate comercializării pe teritoriul României sau Germaniei. Drogurile erau disimulate în torpedoul unui autoturism şi transportate din Turcia în România de către inculpaţii M.N., de 24 ani şi B.A., de 47 ani, ambii din Buzău, iar în România erau preluate de către M.V.G., liderul din România al grupării şi B.E.I., de 29 ani, din Lugoj, Judeţul Timiş, R.I. de 56 ani, din Bucureşti şi C.M., de 40 de ani, cetăţean turc, cu reşedinţa în România. Valoarea de piaţă a cantităţii de 10 kilograme de heroină depăşeşte suma de 150.000 euro", potrivit comunicatului DIICOT.

Arestatul ar fi şi ginerele fostului primar PSD din Criciova, Ion Viorel Petrovici, condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, potrivit sursei citate. Înainte să fie arestat pentru trafic cu droguri, nepotul Patriarhului ar fi fost prins, de două ori, transportând ţigări de contrabandă, mai susţine sursa.

Nepotul din Lugoj al Patriarhului Daniel face parte din reţeaua interlopului "Mielu" care aducea heroină din Turcia

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite