VIDEO China iese cu noi arme de Ziua Naţională, rachete nucleare şi de croazieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO China iese cu noi arme de Ziua Naţională, rachete nucleare şi de croazieră
VIDEO China iese cu noi arme de Ziua Naţională, rachete nucleare şi de croazieră

Pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze, China îşi va prezenta noile arme, între care rachete nucleare şi de croazieră, cu ocazia paradei militare de la 1 octombrie, a declarat miercuri un responsabil militar chinez, citat de presa internaţională.

Preşedintele Hu Jintao este aşteptat să ţină un discurs, iar parada militară va fi însoţită de un foc de artificii. Potrivit Ria Novosti, 5.000 de soldaţi chinezi vor participa la marşul din Piaţa Tiananmen.

Citiţi şi:

Generalul Gao Jianguo, purtător de cuvânt al comisiei însărcinate cu organizarea evenimentului, a declarat într-o conferinţă de presă că cele 52 de tipuri de echipamente militare ale acestei parade vor fi 100% producţie chineză şi aproape 90% vor fi arătate pentru prima dată la o paradă. Acesta a afirmat totodată că noile arme includ rachete nucleare, convenţionale şi de croazieră, precum şi avioane de vânătoare şi avioane fără pilot.

Prezentarea acestor arme noi este o manifestare concretă de progres şi dezvoltare economică şi ştiinţifică a Chinei, a subliniat oficialul chinez.

Gao a reafirmat natura defensivă a armatei chineze, explicând că politica atomică a Chinei continuă să fie una de descurajare.

  • Specialiştii străini examinează cu atenţie armele prezentate de China în cadrul paradelor militare, organizate din zece în zece ani, pentru evaluarea stadiului forţelor armate chineze, care s-au modernizat considerabil în ultimii ani.


Unele ţări, în special Statele Unite ale Americii şi Japonia, sunt preocupate de faptul că investiţiile chineze în sectorul militar ar putea modifica raportul de forţe în Asia, dar şi din cauza lipsei de transparenţă privind bugetul apărării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite