VIDEO Topul ''Forbes România 500 Miliardari'' s-a lansat, astăzi, în premieră, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Topul ''Forbes România 500 Miliardari'' s-a lansat, astăzi, în premieră, la Bucureşti
VIDEO Topul ''Forbes România 500 Miliardari'' s-a lansat, astăzi, în premieră, la Bucureşti

„Forbes”, etalonul mondial în alcătuirea clasamentelor oamenilor de afaceri şi managerilor de succes de pretutindeni, lansează luni, 5 octombrie 2009, pentru prima dată în ţara noastră, topul celor mai bogaţi 500 de români. Urmăriţi aici filmul evenimentului

12.14 Gazdele lansării i-au invitat pe oamenii de afaceri prezenţi în sală la un dineu

La 12 şi opt minute, la exact o oră de la debutul evenimentului, Directorul General al Adevărul Holding, Răzvan Corneţeanu, le-a mulţumit invitaţilor săi felicitându-i, de asemenea, şi pe toţi cei care au ajuns să ocupe un loc în topul Forbes

12.04 Domnul Dimitrie Sturza, cel care ocupă locul cu numărul 20 în topul Forbes, a ţinut să sublineze şi să accentueze ceea ce a spus Dinu Patriciu şi anume capacitatea fiecăruia de a-şi plănui cu atenţie viitoarele mişcări.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/top500/dimitrie sturza.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

"Anul acesta este un an prost mai ales din cauza capitalismului american care este detestabil", a adăugat acesta.

12.02 Anca Vlad, cea care ocupă locul 75 în topul Forbes, a susţinut cauza societăţii civile în afaceri: "Noi suntem o parte importantă a societăţii civile. Spre exemplu, dacă ne-am muta sediul într-un paradis fiscal ne-ar creşte ratingul cu 30%. Totuşi rămânem aici.  

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/top500/anca vlad.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

"Noi, antreprenorii români avem o vină că nu ne implicăm în problemele societăţii ", a adăugat una dintre cele mai bogate femei din România

12.00 "Ceea ce creăm trebuie să fie fiabil, să creăm locuri de muncă şi nu în ultimul rând trebuie să ne verificăm pe noi înşine. Industriile care au fost numite drept domenii de viitor au dat roade şi iată că am luat deciziile corecte, fapt pentru care mă aflu aici", a adăugat Ioan Nicolae.

11.54 ''Mi se pare de mare importanţă faptul că am obţinut o recunoaştere a unei publicaţii de talie internaţională ca Forbes'', a declarat Ioan Nicolae, ocupantul locului doi în topul alcătuit de Forbes.

11.50 Întrebat despre cât de exactă este estimarea Forbes în legătura cu averea sa, omul de afaceri a răspuns "Eu unul nu am date, cifre. Dar pot să vă spun că sunteţi destul de aproape"

11.45 Deşi pe termen lung, Dinu Patriciu a poziţionat Fundaţia sa ca fiind principala satisfacţie, pe termen scurt el a nominalizat colecţiile de cărţi oferite de Adevărul Holding. "Anul viitor vom vinde de două ori mai mult", a completat Răzvan Corneţeanu.

image

11.43 "Un astfel de top are o mare utilitate. Ne introduce într-o cultură a succesului. Stimulează modele. Pentru mine, cea mai mare satisfacţie pe care o am astăzi este Fundaţia Dinu Patriciu. Fiecare dintre noi ar trebui să ne stabilim un scop. Spre exemplu, educaţia şi sănătatea sunt printre domeniile care au nevoie cel mai mult de îmbunătăţiri în România", a adăugat domnul Patriciu.

11.35 "Criza este o oportunitate. Activitatea în criză este mai mare şi mişcările sunt mult mai rapide. În măsura în care prevezi evenimentele poţi trage foloase dintr-o situaţie dramatică", a declarat omul de afaceri.

Citiţi şi:

11.33 Dinu Patriciu a luat cuvântul

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/top500/dinu patriciu.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

11.26 Adrian Crivii, director general al firmei de consultanţă ''Darian'', a luat cuvântul. El a vorbit despre viitorul afacerilor în România, sfătuind în favoarea energiei regenerabile sau a industriei alimentare. De asemenea, el a vorbit şi despre afacerile imobiliare care i-au ajutat pe majoritatea oamenilor de afaceri din topul Forbes să ajungă la averile pe care le deţin la ora actuală

image

11.21 Urmărind poveştile oamenilor de afaceri incluşi în acest top veţi descoperi multe istorii inedite care, iată, au dus la poziţii de succes în lumea afacerilor, a spus Mihaela Pântea, Senior Editor al Revistei Forbes

11.17 "De nouă ani lucrez la astfel de topuri şi pot spune ca anul acesta a fost cel mai greu. Criza a lovit din greu multe dintre personalităţile care au ocupat, mai multă vreme, locuri însemnate în topul celor mai bogaţi oameni din România", şi-a început discursul Adriana Halpert

11.12 "Îmi aduc aminte cum la primele ediţii ale topului bogaţilor am primit ameninţări cu instanţa. Între timp, lucrurile s-au schimbat iar lumea a înţeles că a fi bogat este un lucru pozitiv", a adăugat directorul general al Adevărul Holding oferindu-i apoi cuvântul redactorului şef al Forbes România, Adriana Halpert

„La realizarea catalogului şi-au adus o contribuţie importantă 38 de oameni şi avem ambiţia să completăm şirul publicaţiilor trustului pe lângă Forbes şi cu alte branduri“, a spus Răzvan Corneaţeanu, directorul general Adevărul Holding.

 „A fost cel mai greu an în care am realizat catalogul. Pe mulţi dintre cei intervievaţi i-am găsit mai îngrijoraţi şi mai preocupaţi de afacerile lor, pentru că nici miliardarii noştri nu au fost ocoliţi de criză. Astfel, cel mai mare perdant a fost George Becali a cărui avere se bazează pe afacerile imobiliare“,a spus Adriana Halpert, redactorul-şef al publicaţiei.

11.09 "Avem motive să credem ca reperul în ceea ce priveşte topul celor mai bogaţi oameni din România este acest catalog", a spus Răzvan Corneţeanu înainte de a-şi prezenta invitaţii.

image

11.07 Directorul General al Companiei Adevărul Holding ia cuvântul şi deschide astfel lansarea catalogului Forbes.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/ANUL 2009/septembrie/top500/Razvan corneteanu generalitati.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

10.58 Evenimentul de lansare al catalogului „Forbes România 500 Miliardari” este pe punctul de a începe. În sala Fortuna de la hotelul Intercontinental s-au adunat deja o sumedenie de personalităţi ale lumii business din România.  Printre cei prezenţi se numără şi Ioan Nicolae, patronul grupului InterAgro, prinţul Dimitrie Sturza, Ioan Antonescu, director al companiei Marshall şi Teodor Ancuţa, şef al Bursei de Valori Sibiu.

Catalogul „Forbes România 500 Miliardari”, editat după tiparul şi regulile unui produs high quality, îşi invită cititorii să privească în lumea celor care au dat lovitura în afaceri şi să afle totul despre filozofia de viaţă şi credinţa în succes care i-au ghidat constant pe cei 500 de miliardari români în construcţia imperiilor financiare pe care le conduc.

„Forbes România 500 Miliardari”
se va găsi la toate chioşcurile de presă începând de marţi, 6 octombrie 2009, la preţul de 7,99 lei.

Dinu Patriciu rămâne pe primul loc al topului iar Ion Ţiriac coboară de pe doi pe trei

Pentru al doilea an la rând omul de afaceri Dinu Patriciu deschide topul miliardarilor români. În ciuda unui an de criză economică mondială, averea celui mai bogat român a crescut cu 10%, de la două miliarde la 2,2 miliarde de euro.

Pe de altă parte, trebuie subliniat faptul că un alt binecunoscut om de afaceri de succes din România, Ion Ţiriac, a coborât un loc în topul celor mai bogaţi români, ajungând pe  poziţia a treia a clasamentului de specialitate întocmit de Forbes România. Surpriza se numeşte Ioan Niculae, patronul grupului InterAgro, care a devenit al doilea cel mai bogat român al momentului.


Gigi Becali, cel mai afectat de criză

Asta în timp ce la polul opus poate fi întâlnit Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua, care este oficial omul de afaceri român care a avut cel mai mult de pierdut din cauza actualei crize economice. În ultimele 12 luni, averea lui Gigi Becali s-a diminuat cu 525 de milioane de euro, ajungând în prezent la circa 200 de milioane de euro.

Forbes România vă prezintă şi topul celor mai puternice femei ale lumii

Topul „Forbes România 500 Miliardari” a fost realizat în colaborare cu firme de specialitate, iar rezultatele date publicităţii decurg din evaluarea ansamblului indicatorilor financiari ai averilor fiecăruia. De asemenea, au fost analizate şi proprietăţile, imobiliare și nu numai, pe care cei în cauză le deţin în ţară sau în străinătate.

Din cele 500 de pagini ale primului Top 500 Forbes în România nu lipsesc ierarhia celor mai bogaţi oameni din lume, un inedit clasament al primelor 25 de locuri ocupate de cei mai bogaţi est-europeni, precum şi topul celor mai puternice femei ale lumii.

În premieră, „Forbes România 500 Miliardari” prezintă şi un top al miliardarilor colecţionari de opere de artă. De asemenea, există în „Forbes 500 miliardari” şi o ierarhie a oraşelor lumii cu cel mai mare număr de miliardari, precum şi poveşti speciale, dedicate lui Roman Abramovici (foto), patronul echipei engleze de fotbal, Chelsea Londra, din Premier League, şi lui Guy Laliberte, fondatorul celebrei trupe Cirque du Soleil.

"Sărăcia nu este o virtute, iar bogăţia nu este de hulit"

„De nouă ani trăiesc experiența întocmirii topului celor mai bogați români. Şi de fiecare dată simt, la fel ca la început, plăcerea de a cunoaşte şi a intra în tainele vieţii şi afacerilor lor. Cu fiecare an realizez importanţa acestora pentru economia noastră şi mi-aş dori ca din ce în ce mai multă lume să conştientizeze că sărăcia nu este o virtute, iar bogăţia nu este de hulit. Aceşti capitalişti sunt motoarele de care avem nevoie pentru a prospera şi noi”, afirmă Adriana Halpert, redactor-şef Forbes România.

image
image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite