VIDEO Mii de delfini masacraţi de pescarii dintr-un sat japonez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Mii de delfini masacraţi de pescarii dintr-un sat japonez
VIDEO Mii de delfini masacraţi de pescarii dintr-un sat japonez

Aproximativ 2.000 de delfini sunt ucişi în fiecare an de pescarii niponi din micul oraş Taiji, potrivit unui documentar realizat de dresorul celebrului Flipper., scrie "The Daily Telegraph".

Masacrul delfinilor din oraşul pecăresc cu doar 3.500 de locuitori aflat pe coasta de sud-est a Japoniei a fost un secret bine păstrat vreme de zeci de ani de autorităţile nipone. Taiji a fost pe vremuri cel mai important centru de vănătoare a balenelor din întreaga Japonie.

image


Citiţi şi:

image

Pe coasta de sud-est a Japoniei sezonul de vânătoare a delfinilor durează din septembrie până în martie. Definii care cad în plasa pescarilor sunt închişi într-un mic golf în apropiere de Taiji, de unde sunt împiedicaţi să evadeze cu ajutorul plaselor de sârmă electrificată.

 Femelele tinere sunt separate apoi de grup pentru a fi vândute parcurilor acvatice, iar restul mamiferelor capturate sunt ucise pentru carne. Sângele miilor de delfini ucişi anual înroşeşte apa din micul golf.

Întregul masacru a fost surpins pe cameră de către dresorul lui Flipper, din filmul cu acelaşi nume. Ric O'Barry, în vârstă de 70 de ani, a făcut investigaţii ani buni până a putut surprinde pe peliculă întreaga grozăvie. Documentarul realizat de acesta şi intitulat "The Cove" a câştigat deja mai multe premii la Festivalul de Film Sundance.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite