VIDEO Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 7

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 7
VIDEO Microsoft a lansat sistemul de operare Windows 7

Grupul Microsoft Corp a lansat joi sistemul de operare Windows 7, în încercarea de a recâştiga consumatori, după dezamăgirea suferită cu versiunea Windows Vista, şi de a-şi consolida controlul asupra pieţei de PC-uri, informează Boston Globe.

Noul sistem de operare, care promite să fie mai rapid şi să ofere noi capabilităţi touch-screen, vine la aproape trei ani după lansarea Windows Vista, a cărui complexitate i-a frustrat pe mulţi utilizatori şi i-a determinat pe clienţii din sectorul corporate să se orienteze către alte soluţii.

Cel mai mare producător mondial de programe software, ale cărui sisteme de operare rulează pe 90 % din computerele personale din lume, a primit aprecieri pozitive pentru cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows, analiştii fiind de părere că este cea mai importantă lansare a grupului american din ultimul deceniu.

Este prima lansare importantă de Windows din ultimul deceniu. Date fiind deficienţele Vista, oamenii au început să pună sub semnul întrebării competenţa Microsoft în industria IT, astefel încât este critic pentru Microsoft să-şi recâştige credibilitatea, a declarat analistul Pacific Crest Securities, Brendan Barnicle.

Succesul Windows 7 este crucial pentru planurile directorului general, Steve Ballmer, de a reconstrui imaginea companiei drept cea mai mare firmă de software din lume.



Sistemul de operare Windows 7 va fi mai ieftin decât Vista. Astfel că, un utilizator va trebui să plătească un preţ de 199,99 de dolari pentru o versiune Home Premium de Windows 7 sau 119,99 dolari pentru utilizatorii care vor să facă transferul la Windows 7 de la versiunile mai vechi ale sistemului de operare.

image

Pentru prima dată în istoria companiei, consumatorii vor putea să cumpere PC-uri echipate cu Windows 7 direct de la un magazin Microsoft, primul astfel de magazin urmând să-şi deschidă porţile joi, la Scottsdale, Arizona.

Mai mulţi producători de PC-uri, precum Hewlett-Packard Co, Dell şi alţii, urmează să prezinte joi o gamă nouă de produse care încorporează Windows 7 în încercarea de a creşte vânzările.

Potrivit firmei de consultanţă IDC, vânzările globale de PC-uri au crescut cu 2,3 % în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după două trimestre consecutive de declin.

Specialiştii mizează pe o revenire a vânzărilor de computere în 2010, pe măsură ce starea economiei se va îmbunătăţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite