VIDEO Manifestaţie spontană pentru soldatul american răpit în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din oraşul Hailey, din Idaho, unde locuia Bowe Bergdahl, soldatul american răpit la 30 iunie de talibani în Afganistan, s-au reunit, luni, pentru a-i arăta sprijinul, după difuzarea, duminică, a unei înregistrări care îl prezenta pe tânăr captiv.

Rezidenţii din Hailey au declarat că doresc să vină în sprijinul lui Bowe Bergdahl, primul militar american capturat de talibani, de la începutul intervenţiei internaţionale în Afganistan, la sfârşitul anului 2001, scrie AFP.

Identitatea militarului Bergdahl a fost confirmată duminică printr-o înregistrare video de 28 de minute, în care se poate vedea tânărul, îmbrăcat într-o cămaşă afgană tradiţională de culoare albastru deschis stând pe perne. El părea uneori calm, alteori nervos, sau chiar îngrozit, cu vocea tremurătoare, atunci când vorbea despre familia sa.

Un prieten apropiat al familiei îl sfătuieşte pe tânăr să fie tare şi să reziste, oferindu-i sprijinul familiei, prietenilor şi tuturor americanilor.

"Bowe, dacă vezi asta, să ştii că te iubim şi ne rugăm pentru tine, rugăciunile se aud din lumea întreagă" a declarat Tim Baker pentru CNN.

"Locuitorii reacţionează cu inima", a declarat Sue Martin. "În prezent ei simt că nu mai sunt lipsiţi de resurse, că pot în sfârşit să facă ceva - o panglică, o scrisoare. Oamenii aşteaptă de mult timp, păstrând tăcerea asupra numelui său", a adăugat ea.

Secretarul american de Stat, Hillary Clinton, a calificat luni drept "absolut scandaloasă" răpirea militarului şi a promis că Statele Unite vor face "totul" pentru a obţine eliberarea sa.

Embedded video from CNN Video

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite