VIDEO Octavian Bellu a cerut să fie eliberat din postul de secretar de stat în MTS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Octavian Bellu a cerut să fie eliberat din postul de secretar de stat în MTS
VIDEO Octavian Bellu a cerut să fie eliberat din postul de secretar de stat în MTS

Octavian Bellu a depus, vineri, la cabinetul premierului Emil Boc o cerere prin care solicită să fie eliberat din funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerul Tineretului şi Sportului.

Octavian Bellu a declarat că nu mai doreşte să lucreze într-un sistem "blocat şi fără viitor" unde nu mai avea nicio perspectivă.

"Nu mai văd nicio perspectivă în funcţia de la minister", a declarat dezamăgit Bellu.

"Sportul se află în colaps. E o declaraţie pe care mi-o asum întru totul. Ştiu toate datele problemei", a adăugat acesta.

Mai citeşte:
Octavian Bellu ameninţă cu demisia de la MTS
Octavian Bellu, „făuritorul“ de campioane


"Eu am discutat cu doamna ministru Ridzi şi i-am spus că locomotiva acestui minister este sportul, iar eu mă uit la ponderea lui în această structură şi spun că COSR a rămas singurul pilon al sportului, dar şi ei au probleme. Sunt de părere că trebuia să fac acest gest, pentru că sunt astfel croit încât atunci când simt că nu îmi găsesc locul şi că îmi pierd vremea, trebuie să fac ceva. Faptic aveam ce face, dar simţeam că pentru sport pot face mai mult", a afirmat Octavian Bellu.

Acesta a explicat clar că gestul său nu are nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în cazul ministrului Ridzi: "Eu nu demisionez din cauza celor întâmplate, nu are nicio legătură. Eu sper ca doamna Ridzi să îşi rezolve problemele, pentru că, după mine, plăteşte din cauza tinereţii sale şi a entuziasmului. Din păcate tinereţea nu face totul. Nu trebuie să se gândească cineva că eu plec şi încerc să dau vreun semnal, o fac pentru că aşa simt".

Octavian Bellu a criticat voalat felul în care ministrul Ridzi a ales să facă descentralizarea în sport: "Această descentralizare a fost făcută brusc, fără a evalua posibilităţile primăriilor de a avea grijă de o baza sportivă, de un club. Cine îmi garantează mie că primarul din oraşul x nu va reduce numărul secţiilor de la 17 la 3? Pe de altă parte eu cred că secretarii de stat din acest minister ar fi trebuit să aibă în subordine două departamente separate, să fie sport şi tineret, să ştie fiecare ce are de făcut".

Fostul antrenor al lotului României de gimnastică a vorbit şi despre posibilitatea de a accepta funcţia de ministru: "În niciun caz. Cum să vin eu ministru pe o structură făcută de altcineva, unde oamenii au fost aleşi pe niste criterii pe care eu nu vreau să le discut? Eu nu îmi doresc să fiu ministru, această funcţie trebuie ocupată de un om politic. Eu mă voi îndrepta probabil spre formarea de noi tehnicieni, antrenori, pentru că asta e marea problemă a sportului românesc".

Octavian Bellu a fost în prioada 2005-2006 consilier de stat la Administraţia Prezidenţială. Din anul 2006, a ocupat funcţia de  preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport, iar din 2009 a fost numit secretar de stat al Ministerului Tineretului şi Sportului.

Biografie Octavian Ioan Atanase Bellu Data naşterii: 17 februarie 1951 - 1974: a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS), promoţia specializarea gimnastică - 1974-1978: şi-a început cariera ca profesor de educaţie fizică la Valea Călugarească  - 1978-1981: Devine apoi antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv "Petrolul" din Ploieşti - 1981, este solicitat sa lucreze, la Deva, ca antrenor la lotul olimpic feminin de gimnastică - 1990: devine antrenor coordonator; a pregătit loturile olimpice, participând la 6 ediţii ale Jocurilor Olimpice, 16 ediţii ale Campionatelor Mondiale, 13 ediţii ale Campionatelor Europene, 5 ediţii de Cupă Mondială, 11 ediţii ale Campionatelor Europene de Juniori. A antrenat lotul feminin de gimnastică al României până în anul 2005. Pe perioada cât a fost antrenor federal al Lotului olimpic feminin de gimnastică a obţinut 279 medalii (106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz). Distribuţia medaliilor a fost următoarea:     * 39 medalii olimpice (16 de aur, 9 de argint, 14 de bronz)     * 75 medalii mondiale (29 de aur, 23 de argint, 25 de bronz)     * 78 medalii europene (seniori) (28 de aur, 24 de argint, 16 de bronz)     * 61 medalii europene (juniori) (23 de aur, 22 de argint, 16 de bronz)     * 24 medalii la Cupa Mondială (10 de aur, 8 de argint, 6 de bronz) Fostul antrenor al echipei naţionale de gimnastică a României, Octavian Bellu, a intrat în Cartea Recordurilor ca "cel mai de succes antrenor din lume" . În perioada 2005-2006, a fost consilier de stat la Administraţia Prezidenţială. Din anul 2006 este preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Sport.


REALITATEA.NET - Prima victimă a scandalului Ridzi: Octavian Bellu a demisionat din funcţia de secretar de stat al MTS

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite