VIDEO Începe Liberty Parade

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Începe Liberty Parade
VIDEO Începe Liberty Parade

60.000 de fani ai muzicii dance sunt aşteptaţi la maratonul din sudul litoralului. Cea de-a zecea ediţie a celui mai important eveniment dance al verii începe astăzi, cu o paradă între Olimp şi Saturn.

Mai citeşte şi:
Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc: grad de ocupare 100%
Constanţa: Senzaţii fierbinţi la malul mării
Resita: A inceput cel mai mare festival de jazz din Europe de Est, "Garana Jazz Festival" (GALERIE FOTO)



Câteva mii de oameni coloraţi, cu ochelari cu rame portocalii mai mari decât capul, cu măşti de tot felul şi peruci din anii ’80, cu fluiere, pistoale cu apă, costume de puşcăriaşi, peruci cu ţepi au venit la Liberty Parade anul trecut.

După aproape patru ore de mărşăluit prin staţiuni în ritmurile muzicii mixate pe cele trei camioane ale paradei, mulţimea s-a revărsat în Liberty Parade Arena din Saturn, care s-a umplut în mai puţin de o oră, povestesc organizatorii. Petrecerea pe plajă a durat până la 6 dimineaţa.

Caravana porneşte la 16.30

Anul acesta, scenariul rămâne acelaşi, dar organizatorii se aşteaptă la şi mai multă lume şi mai multă distracţie. Caravana muzicală este programată să înceapă la ora 16.30 pe traseul Olimp – Neptun – Jupiter – Cap Aurora – Venus – Saturn şi se va opri la scena instalată pe plaja Saturn-Venus. Pe cele trei camioane vor mixa DJ-ii Christian Green, Emil Lazaria, Dan Ene, Paul Damixie, Treitl Hammond, Carlos & JASC şi Vika Jigulina.

Pot intra în arenă doar cei peste 18 ani

De la ora 19.30, la Liberty Parade Arena, pe plaja dintre Venus şi Saturn, NTFO dă startul petrecerii la care vor mixa „cei mai tari DJ din România”: DJ Optick, Vali Bărbulescu, DJ Allen, DJ Andi şi Liviu Hodor, Raoul Rusu, Lucian Bărbulescu şi Hermannstadt Collective. Acestora li se alătură pe scenă două nume mari ale muzicii electronice mondiale: Ferry Corsten şi Planet Funk. Accesul în arenă este gratuit, dar este permis numai celor care au împlinit 18 ani.

Gazda evenimentului, Vali Bărbulescu, spune că a pregătit un set „cu totul special” pentru publicul de la Liberty Parade, „cel mai tare eveniment dance al anului”. „Pentru mine, ca artist, este o senzaţie incredibilă să anim cei 60.000 de oameni din faţa scenei“, spune Bărbulescu.

DJ Vika Jigulina, cea mai sexy prezenţă

Cea mai hot prezenţă de anul acesta se anunţă DJ-iţa Vibe FM Vika Jigulina, singura prezenţă feminină de pe scenă. „Este pentru a treia oară când mixez la Liberty Parade şi sunt mândră de faptul că, în continuare, sunt singura femeie din line-up-ul celui mai tare eveniment dance al anului”, spune ea.

image

DJ Vika Jigulina

Organizatorii au stabilit şi un dress code al evenimentului: „cravată la pantaloni scurţi roz, accesorizaţi cu fluiere, ochelari de soare şi freze multicolore, costume de baie, căşti de motociclist, clăpari fără schiuri, evantaie şi kimonouri, armuri medievale”.

„Dimineaţa devreme, pe 19 iulie, mutăm petrecerea la The Reef, pe aceeaşi plajă, cu invitat special DJ Optick“, spun organizatorii.Şi aici există un dress code: „şorturi la băieţi şi costume de baie la fete”.

Distracţie fără griji

Sfatul organizatorilor e să evitaţi alcoolul şi băuturile energizante, pentru că deshidratează corpul. E de preferat să le înlocuiţi cu apă. Odihniţi-vă şi mâncaţi înainte să veniţi la paradă, pentru a avea energie. Luaţi-vă puncte de reper pentru a nu vă pierde de prieteni şi comunicaţi cu ei prin SMS, pentru că la telefon nu vă veţi auzi. Şi nu vă urcaţi la volan după petrecere, mai ales dacă aţi băut. Folosiţi transportul în comun sau luaţi o noapte de cazare în zonă.

Istoria Liberty Parade

Totul a pornit de la visul unui Love Parade de România, pus în practică în mai puţin de o lună, în vara anului 2001. În luna iunie, primul Liberty Parade s-a ţinut pe Bulevardul Magheru din Bucureşti, „cu trei camioane ruginite”, trafic complet blocat şi o „scenă mică şi timidă” în parcarea restaurantului Pescăruş din Herăstrău.

image

Petrecăreţii vor însoţi pe jos cele trei camioane cu DJ

Au venit peste 5.000 de oameni, surprinzător pentru „un Bucureşti în care cultura house abia apăruse”, spun organizatorii. În 2002, distracţia s-a mutat în Vama Veche. Trei ani mai târziu, organizatorii, dezamăgiţi că Vama, un „bastion al libertăţii”,   devenise o „mică aglomerare urbană”, au mutat parada pe plaja dintre Venus şi Saturn, „un loc necucerit de baruri, clădiri şi chioşcuri”.

Cu ce nu ai voie în arenă

Înainte de intrarea în arena Liberty Parade, toţi petrecăreţii vor fi supuşi unui control corporal. Nu aveţi voie cu obiecte contondente, obiecte din sticlă sau plastic, arme sau alte obiecte periculoase. De asemenea, accesul cu stupefiante e interzis, iar cei prinşi cu astfel de substanţe asupra lor vor fi arestaţi pe loc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite