VIDEO Liberi la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Liberi la mare
VIDEO Liberi la mare

Zeci de mii de participanţi a numărat Liberty Parade 2009, eveniment organizat pentru al nouălea an în staţiunile din sudul litoralului românesc. Fluiere, ţipete, muzică house. Costume fistichii şi accesorii trăsnite. Şi mai presus de toate: libertate totală! S-a întâmplat ieri pe litoral.

Mai citeşte şi:
Cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc: grad de ocupare 100%
Constanţa: Senzaţii fierbinţi la malul mării
Resita: A inceput cel mai mare festival de jazz din Europe de Est, "Garana Jazz Festival" (GALERIE FOTO)

UPDATE: Petrecerea Liberty Parade a adunat 30.000 de persoane

Se poate bea votcă direct din sticlă în faţa poliţiştilor care supraveghează caravana pornită din Olimp spre Saturn. Te poţi săruta cu oricine în aplauzele a mii de oameni care merg pe lângă cele trei camioane unde mixează DJ-ii. Poţi să ceri binecuvântarea unui preot catolic şi s-o primeşti în mijlocul străzii, lângă camioanele ce se mişcă ritmat în jos şi-n sus, din cauza dansatorilor care sar şi îşi agită mâinile.

Poţi chiar să te îmbraci în poliţistă, cu pantaloni scurţi şi bluză înnodată, cu vedere la sutien. Asta e costumaţia Claudiei din Bacău, care vine de cinci-şase ani la paradă, nici ea nu mai ştie exact de când. Nu vrea să-şi spună vârsta, „nu-i frumos să întrebi o domnişoară“, dar atrage toate privirile cu costumaţia.

Meseria de poliţist e un hobby de-al ei, la fel şi parada, la care vine nu atât pentru DJ, cât pentru atmosferă. Iar atmosfera e incendiară. La propriu, pentru că erau circa 35 de grade Celsius ieri, pe când a pornit caravana, la ora 17.30, cu o oră întârziere faţă de cea anunţată.

Un amănunt ce n-a contat pentru miile de oameni care s-au suit în camioane şi au umplut şoseaua, trotuarele şi spaţiul verde din staţiunile de pe litoral. Nu mai circula nimeni pe drumul care leagă staţiunile între ele, doar camioanele, echipajele de poliţie şi „nebunii“ coloraţi.

Echipaje trăsnite

Cincisprezece prieteni din Câmpina au venit costumaţi într-un soi de saci verzi, producţie proprie, traşi peste fuste şi pantaloni. Ei sunt echipa marţienilor şi vin a cincea oară la paradă. În fiecare an sunt costumaţi altfel. La ediţia 2009 au venit şi cu recuzită, două verze pe care le-au pasat ca pe mingi, de la unul la altu, până când s-au dezintegrat.

image

Ochelarii mai mari decât capul şi perucile întregesc peisajul

„Am vrut să cumpărăm pepeni, dar erau prea scumpi şi e criză“, spune unul dintre ei, cu ochelari verzi şi antene argintii pe cap. Au şi un imn al lor şi un banner, pe care îl flutură mândri spre camerele de luat vederi sau spre  aparatele de fotografiat.

Alţii au venit motorizaţi. Într-o Dacie papuc, în care au montat o piscină gonflabilă, plină de apă, să se răcorească şi să-şi ţină sucurile şi berea la rece. Vin la Liberty de la prima ediţie, din 2001.

Drumul până la plaja din Saturn, la Liberty Arena, durează mai bine de trei ore, iar caravana creşte mereu. La fiecare colţ de stradă aşteaptă câte un grup, mai mult sau mai puţin alcoolizat, care să se alăture celei mai mari petreceri de stradă de pe litoral.

Cel mai aglomerat weekend

Românii care au ajuns ieri la mare au fost martorii celui mai aglomerat weekend de pe litoral. Peste 129.000 de turişti au raportat unităţile de cazare, gradul de ocupare fiind de 100%. Liberty Parade 2009, cel mai mare fenomen dance de stradă din România, care se află deja la a IX-a ediţie, a atras în sudul litoralului zeci de mii de turişti.

image

Participanţii la paradă, cititori fideli ai „Adevărului de Seară“

Cei mai mulţi, 38.880, se află în Mangalia şi Saturn, 17.787 sunt în Neptun, Olimp, Jupiter, Venus şi Cap Aurora, iar 20.600 de turişti au fost înregistraţi în Costineşti. Alte 35.000 de persoane au ales Mamaia.

Coloane de maşini pe zeci de kilometri

Traficul de pe Autostrada A2 a fost reluat ieri la prânz, după ce în cursul dimineţii fusese deviat prin Feteşti, din cauza aglomeraţiei şi a trei accidente rutiere, în care au fost implicate câteva zeci de maşini. Reprezentanţii Serviciului de Poliţie Rutieră Constanţa au declarat ieri că, încă de la ora 07.30, traficul rutier pe Autostrada Soarelui se desfăşura foarte greu între localităţile Feteşti şi Cernavodă, coloana de maşini măsurând mai bine de 15 kilometri.





Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite