VIDEO Un meteorit a căzut în apropierea unei locuinţe rezidenţiale în Letonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Un meteorit a căzut în apropierea unei locuinţe rezidenţiale în Letonia
VIDEO Un meteorit a căzut în apropierea unei locuinţe rezidenţiale în Letonia

Un meteorit a căzut duminică în vecinătatea unui orăşel din nordul Letoniei, a raportat mass media locală, transmite Ria Novosti. Nu au existat victime.

Potrivit raportului presei locale, meteoritul a căzut în apropiere de o casă rezidenţială la periferia oraşului Mazsalaca, din districtul letonian Valmiera, făcând un crater cu diametrul de 20 m si adâncimea de 10 m.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Letonian de Pompieri a declarat că echipele de salvare şi soldaţii au fost mobilizaţi imediat şi că deocamdată nu este clar dacă a fost vorba despre un meteorit sau despre un fragment al unui satelit artificial.

Citiţi şi:


Zona a fost imediat eliberată, având în vedere că nu ştim exact ce a căzut din cer. Conform informaţiilor preliminare, a fost vorba despre un meteorit. Însă, este posibil să fi fost un satelit spaţial. O contaminare radioactivă este de asemenea posibilă, a declarat purtătorul de cuvânt lituanian.

Cel mai probabil este vorba de un meteorit din fier cu un diametru de aproimativ un metru şi o greutate de câteva tone
, a explicat Vladimir Sveţov, de la Institutul de dinamică a geosferelor, din cadrul Academiei de Ştiinţe din Rusia.

Dacă se va dovedi că obiectul este un meteorit, incidentul nu ar fi unic. La 30 iunie 1908, o explozie puternică s-a produs într-o regiune izolată din Siberia. Un meteorit gigantic a lovit zona, distrugând peste 80 de milioane de copaci, pe o suprafaţă de 2.150 km.

Meteoriţii cu diametrul de un metru lovesc Pământul cu o frecvenţă de o dată pe an şi în majoritatea cazurilor este vorba de obiecte formate din rocă, care rareori ating suprafaţa planetei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite