VIDEO Furtuna Ketsana dublează peste noapte numărul morţilor din Manila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Furtuna Ketsana dublează peste noapte numărul morţilor din Manila
VIDEO Furtuna Ketsana dublează peste noapte numărul morţilor din Manila

Bilanţul furtunii tropicale Ketsana care a afectat capitala filipineză Manilla şi împrejurimile acesteia, provocând cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani, a ajuns la 240 de morţi, numărul dublându-se practic peste noapte, a anunţat  Guvernul, citat de AFP. Click aici pentru fotogalerie.

Citiţi şi:


Într-un raport făcut public în această dimineaţă, se arată că cel puţin 37 de persoane au fost date dispărute, în timp ce ieri, mai mult de140 au fost confirmate ca fiind decedate. Guvernul este criticat pentru reacţia greoaie pe care o are la inundaţiile catastrofale declanşate de ciclon.

Mai mult de 1.8 milioane de oameni au fost afectaţi de inundaţii şi peste 374.800 de filipinezi s-au refugiat în centrele de evacuare improvizate. Guvernul a declarat "stare de calamitate" pentru zona metropolitană Manila, părţi din insula Luzon şi sudul insulei  În total 609.548 au suferit consecinţele acestor inundaţii.

Şcolile au fost închise, astfel că traficul este slab. Unele şcoli şi depozite sunt folosite ca centre pentru locuitorii evacuaţi, iar voluntari se ocupă de cei loviţi de ape, oferindu-le ajutor, pachete cu mâncare şi haine.

"Furtuna şi inundaţiile ne-au dat peste cap întregul sistem", a spus Anthony Golez, ofiţerul şef de la Oficiul de Apărare Civilă. Guvernul va cere ajutor peste ocean, în Statele Unite, a spus Secretarul Gilbert Teodoro, dar nu a dat o cifră. Pagubele înregistrate în domeniul infrastructurii şi al agriculturii se ridică la 49 de milioane de dolari. Apa potabilă, mâncarea, gazul şi medicamentele sunt foarte greu de găsit.

Manila, un oraş cu 12 milioane de locuitori, unde a fost decretată stare de catastrofă naturală, a fost inundat sâmbătă de ploile torenţiale care au însoţit furtuna tropicală Ketsana. Luni, Guvernul din Filipine a cerut ajutor internaţional.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite