VIDEO Procesul lui Karadzici se va relua luni. Acesta riscă închisoarea pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Procesul lui Karadzici se va relua luni. Acesta riscă închisoarea pe viaţă
VIDEO Procesul lui Karadzici se va relua luni. Acesta riscă închisoarea pe viaţă

Un judecător al Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie a dispus ca procesul fostului lider bosniac Radovan Karadzici să fie reluat luni, convocând pentru ziua următoare o audiere pe problemele ridicate de absenţa acuzatului, scrie Christian Science Monitor.

Judecătorul sud-coreean O-Gon Kwon a invitat acuzarea şi apărarea să îşi dea avizul în legătură cu continuarea procesului în absenţa lui Karadzici, care se apără singur şi boicotează procesul pe motiv că nu a avut suficient timp la dispoziţie pentru a se pregăti. Liderul sârbilor din Bosnia, în vârstă de 64 de ani, riscă închisoarea pe viaţă.

Citiţi şi
:


Kwon a explicat că, dacă acuzatul va absenta la procedura de luni, o audiere va avea loc marţi, 3 noiembrie, în cadrul căreia părţile vor fi invitate să se exprime în legătură cu urmarea procesului.

El urmează să se pronunţe şi în legătură cu acordarea din oficiu a unui avocat şi cu diferitele roluri pe care acesta din urmă le-ar putea juca, sau cu nominalizarea unui amicus curiae, care ar putea reprezenta drepturile acuzatului. Judecătorul a mai cerut  examinarea problemei unei eventuale amânări a procesului pentru a oferi suficient timp avocatului din oficiu pentru a se pregăti.

Procesul lui Karadzic a fost reluat marţi în absenţa acestuia, procurorul TPI Alan Tieger acuzându-l că este "comandantul suprem" al "epurării etnice" din timpul războiului din Bosnia (1992-1995). Mai multe detalii AICI.

Prezentarea acuzaţiilor se va relua luni, la ora locală 14.15.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite