VIDEO Jurnalistele americane: nord-coreenii ne-au capturat pe teritoriul Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Jurnalistele americane: nord-coreenii ne-au capturat pe teritoriul Chinei
VIDEO Jurnalistele americane: nord-coreenii ne-au capturat pe teritoriul Chinei

Cele două jurnaliste americane reţinute în Coreea de Nord pentru că ar fi pătruns ilegal pe teritoriul statui au declarat că nu au depăşit frontiera pentru foarte puţin timp şi că au fost arestate pe teritoriul Chinei, titrează Wall Street Journal.

Pe aceeaşi temă:


Nu am stat mai mult de un minut pe pământ nord-coreean
, precizează Laura Ling şi Euna Lee pe site-ul Current TV pentru care lucrează.

Cele două ziariste au fost capturate de nord-coreeni în luna martie şi condamnate la 12 ani de muncă forţată, însă au fost eliberate la începutul lunii august în urma intervenţiei fostului preşedinte american Bill Clinton.

Eram deja în teritoriul chinez, la distanţă faţă de linia de demarcaţie, când am fost prinse de soldaţi nord-coreeni, susţin americano-coreeanca Lee, în vârstă de 36 de ani, şi americanca Ling, în vârstă de 32 de ani, care se aflau în zona de graniţă pentru a realiza un reportaj despre traficul de fiinţe umane din regiune.

Jurnalistele au recunoscut că ştiau că sunt aproape de a trece frontiera, în timp ce mergeau pe suprafaţa îngheţată a fluviului Tumen, care separă China de Coreea de Nord, însoţite de o călăuză care urma să le arate un sat pe unde tranzitează imigranţii clandestini.

Ni s-a făcut frică, având în vedere locul unde ne aflam, şi am decis să facem cale întoarsă spre China. La jumătatea drumului, pe gheaţă, am auzit strigăte. Ne-am întors şi am văzut soldaţi nord-coreeni înarmaţi cu puşti, care alergau spre noi. Instinctiv, am început şi noi să alergăm, au precizat ele.

Embedded video from CNN Video

Americancele susţin că au fost arestate pe teritoriu chinez şi duse cu forţa în Coreea de Nord.

Am încercat din răsputeri să nu ne lăsăm târâte în Coreea de Nord, dar nu am avut forţa necesară, au mai susţinut cele două, adăugând că au fost duse de soldaţi pe teritoriul nord-coreean, escortate către o bază militară din apropiere şi plasate în detenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite