VIDEO Mii de rezidenţi din Mexic evacuaţi din calea uraganului Jimena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Mii de rezidenţi din Mexic evacuaţi din calea uraganului Jimena
VIDEO Mii de rezidenţi din Mexic evacuaţi din calea uraganului Jimena

Uraganul Jimena a fost retrogradat la categoria a treia, dar pericolul încă există, mulţi localnici şi turişti fiind evacuaţi din zonele în care se aşteapta ca uraganul să lovească.

Citiţi şi:
Uraganul Jimena, retrogradat la categoria a treia
Uraganul Jimena va atinge miercuri coastele Mexicului
Regiunea Baja California, inundată înainte de uraganul Jimena (AFP)


Deşi a coborât la la gradul 3 pe scara Saffir-Simpson, uraganul Jimena rămâne unul major. Furtuna a continuat să se îndrepte către regiunea mexicană Baja California Sur marţi seara, au declarat autorităţile.

Potrivit oficialilor, uraganul ar putea ajunge pe pământ miercuri dimineaţa, motiv pentru care 4.000 de turişti şi 15.000 de familii de localnici au fost evacuaţi din zona care va fi lovită de ploi si vânturi puternice de 250 km pe oră. De asemenea, navigarea în vestul Mexicului a fost interzisă.

Guvernul din Baja California Sur a deschis 159 de adăposturi publice capabile să găzduiască peste 30.000 de oameni, localnicii şi turiştii din zonă au început să fie aduşi la aceste adăposturi.

UPDATE: Mexicul se pregăteşte să întâmpine uraganul Jimena, care a ajuns în peninsula californiană Baja astăzi, după evacuarea a mii de rezidenţi şi alertarea staţiunilor de odihnă din zona Oceanului Pacific, transmite Bloomberg.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite