VIDEO Al-Qaeda a revendicat atentatele de la hotelurile din Jakarta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Al-Qaeda a revendicat atentatele de la hotelurile din Jakarta
VIDEO Al-Qaeda a revendicat atentatele de la hotelurile din Jakarta

Un grup care susţine că este aripa indoneziană a grupării teroriste al-Qaeda şi-a asumat atacurile cu bombă de la cele două hoteluri de lux din Jakarta, soldate cu 9 morţi şi peste 50 de răniţi.

Citiţi şi:


Liderul celulei indoneziene, Noordin M. Top, a spus într-o postare pe internet, că atacul de la 17 iulie, la hotelul Ritz-Carlton, a fost opera "unuia dintre luptătorii noştrii mujahedini împotriva lacheilor americani care se aflau în vizită".

"Dumnezeu ne-a binecuvântat şi am găsit o cale să atacăm cel mai mare hotel al americanilor din Jakarta, unde securitatea este foarte ridicată şi a fost foarte greu să facem ceea ce am făcut", a adăugat Noordin M. Top

În declaraţia sa, Noordin a spus despre jucătorii echipei Manchester United, că "jucătorii ăia sunt creştini şi în consecinţă nu merită nici respectul nici banii musulmanilor".

Echipa britanică de fotbal Manchester United urma să sosească la Jakarta şi să fie cazată la Ritz Carlton, înainte de un meci ce urma să aibă loc cu o echipă indoneziană. Britanicii şi-au anulat vizita în urma deflagraţiilor.

Despre atacul de la JW Marriot, liderul celulei al-Qaeda a zis că a vizat americanii implicaţi în Camera de Comerţ şi Industrii din Indonezia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite