VIDEO Chavez acuză Israelul de genocid împotriva poporului palestininian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Chavez acuză Israelul de genocid împotriva poporului palestininian
VIDEO Chavez acuză Israelul de genocid împotriva poporului palestininian

Preşedintele venezuelan Hugo Chavez a acuzat Israelul de genocid împotriva poporului palestinian, declarând pentru Le Figaro că ofensiva din Fâşia Gaza de anul trecut a fost un atac neprovocat, transmite Reuters.

Problema nu este dacă israelienii vor să-i extermine pe palestinieni. Ei o fac în mod deschis, a declarat Chavez într-un interviu publicat în ediţia de miercuri a cotidianului francez "Le Figaro", scrie Reuters.

Preşedintele venezuelan, care tocmai a încheiat un turneu în Orientul Mijlociu şi ţările arabe, a respins afirmaţiile israeliene potrivit cărora ofensiva din Gaza ar fi fost un răspuns la rachetele lansate asupra statului evreu de gruparea islamistă Hamas.

Ce altceva a fost dacă nu un genocid? Israelienii căutau un pretext pentru a-i extermina pe palestinieni,
a afirmat Chavez, adăugând că Israelul ar fi trebuit supus unor sancţiuni.

Israelul a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza la 27 decembrie 2008, cu scopul declarat de a-i anihila pe cei care lansau rachete din regiune în sudul Israelului. Asaltul terestru, aerian şi maritim a durat 22 de zile şi a lăsat în urmă aproximativ 1.300 de palestinieni morţi, potrivit unor surse medicale.

Chavez a spus că recunoaşte dreptul Israelului de a exista, la fel ca şi celelalte ţări, dar a adăugat că statul evreu trebuie să respecte, la rândul său, dreptul poporului palestinian la autodeterminare.

Preşedintele veneyuelean a declarat că are nevoie de mai multă claritate din partea Statelo Unite ]n privinţa politicii externe. El a precizat că a fost deyam[git de negocierile recente desfăşurate în American de Sud, printre care şi instalarea unor baze militare în Columbia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite