VIDEO Inundaţiile au omorât cel puţin 31 de oameni în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Inundaţiile au omorât cel puţin 31 de oameni în Turcia
VIDEO Inundaţiile au omorât cel puţin 31 de oameni în Turcia

Turcia rămâne sub ape. Inundaţiile au continuat să facă victime în Turcia, cel puţin 31 de oameni au murit în Istanbul şi în jurul oraşului, a raportat guvernul, în timp ce zona se confruntă în continuare cu cele mai puternice ploi din ultimii 80 de ani.

Citiţi şi:
UPDATE VIDEO Cel puţin 30 de morţi în inundaţiile din Turcia

În doar câteva ore de ploaie grea, apa a acoperit majoritatea zonelor mai joase din oraş, dar şi una dintre principalele autostrăzi care face legătura între centrul oraşului şi aeroportul principal.

La Istanbul, nivelul apei a depăşit un metru pe unele artere rutiere.  Şuvoaiele de apă sunt atât de puternice încât camioanele şi autobuzele au fost impinse de pe şosele. Posturile TV au prins imagini cu oameni care încercau să scape de valurile de apă urcându-se pe maşinile cele mai înalte.

26 de oameni au murit în centrul oraşului Istanbul şi 5 oameni au murit în suburbiile oraşului, a raportat Prim ministrul turc Recep Tayyip Erdogan. Alţi 9 oameni au fost daţi dispăruţi în oraş.

Meteorologii au anunţat că ploile nu se vor opri prea curând, iar vineri şi sâmbătă vor fi două zile foarte grele pentru echipele de intervenţie care încearcă să salaveze locuitorii oraşului din calea şuvoaielor.

Analiştii cred că oficialii vor avea de îndurat o furtună politică după aceste ploi catastrofale care au inundat un oraş modern şi au cauzat moartea a zeci de persoane.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite