VIDEO Cel puţin 14 morţi în urma unor alunecări de teren în Indonezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Cel puţin 14 morţi în urma unor alunecări de teren în Indonezia
VIDEO Cel puţin 14 morţi în urma unor alunecări de teren în Indonezia

Ploile torenţiale din insula indoneziană Sulawesi au provocat o serie de alunecări de teren, care au dus la moartea a cel puţin 14 persoane, informează un oficial local, transmite AP.

Ploile care au căzut fără încetare timp de mai multe ore au provocat alunecări de teren care au îngropat aproximativ 20 de case la periferia oraşului Palopo, din provincia sudică Sulawesi, a anunţat primarul primarul Pateddungi Tenri Ajeng.
 
Salvatorii au scos 14 trupuri de sub masa de noroi şi dărâmături în care s-a transformat o parte a cartierului. Poliţia, soldaţii şi sătenii continuă să-i caute pe cei dispăruţi. Tenri Ajeng a precizat că mai multe drumuri din zonă au fost blocate de alunecări.

Citiţi şi:


Alunecările de teren şi inundaţiile ucid sute de persoane în fiecare an, pe timpul sezonului musonic din Indonezia, un arhipelag tropical cu o populaţie de 235 de milioane de oameni.

Potrivit Institutului american de Geofizică, 2 persoane şi-au pierdut viaţa duminică, iar alte 38 au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,7 care a zguduit insula indoneziană Sumbawa.

Seismul produs duminică la ora locală 03.41 (19.41 GMT), a avut epicentrul la 16 km de oraşul Raba, la o adâncime de 18 km. Nu a fost declanşată alerta de tsunami. Indonezia este situată în una dintre cele mai active regiuni seismice de pe glob, aşa-numitul "cerc de foc al Pacificului".

La 30 septembrie, la vest de insula Sumatra, a avut loc un cutremur cu o magnitudine de 7,6 grade pe scara Richter, soldat cu peste 1.100 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite