VIDEO Incendiul ameninţă Atena, grecii cer ajutorul Italiei şi Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Incendiul ameninţă Atena, grecii cer ajutorul Italiei şi Franţei
VIDEO Incendiul ameninţă Atena, grecii cer ajutorul Italiei şi Franţei

Incendiul din Atena a prins amploare, astfel că autorităţile elene au decretat sâmbătă stare de urgenţă şi au ordonat evacuarea locuitorilor din suburbiile capitalei Atena, unde un incendiu puternic ameninţă casele din zonă.

Grecia a solicitat duminică ajutorul Franţei şi al Italiei pentru a controla incendiul de proporţii izbucnit în pădure, la est de Atena, au anunţat.

"Două avioane italiene şi unul francez urmează să ajungă în cursul zilei de astăzi", a declarat un purtător de cuvânt al forţelor de intervenţie.

"Le cerem tuturor persoanelor aflate în apropierea focarului de incendiu să părăsească rapid zona, pentru propria securitate şi pentru a nu obstrucţiona activitatea pompierilor", a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de pompieri, Yiannis Kapakis.




În ciuda gravităţii situaţiei, mulţi dintre locuitori nu vor să-şi părăsească locuinţele şi încearcă să stingă flăcările. Peste 120 de pompieri, însoţiţi de avioane şi elicoptere, încearcă să controleze incendiul de la Grammatiko, izbucnit la circa 40 de kilometri nord-est de Atena. Fumul degajat de incendiu este vizibil din centrul capitalei elene.

"Vântul suflă cu putere foarte mare în zonă, iar prognoza meteo indică o intensificare a acestuia", a declarat unul dintre pompierii aflaţi la faţa locului.

"Este unul dintre cele mai grave incendii izbucnite vreodată în zona aflată la est de capitală", a declarat Dimitris Karamessinis, reprezentant al serviciilor de protecţie civilă. Şi premierul elen Costas Karamanlis a spus că "Ne confruntăm cu o provocare teribilă".

Cu temperaturi care depăşesc deseori 40 de grade Celsius şi perioade în care se înregistrează vânt puternic, Grecia este vulnerabilă în faţa incendiilor în perioada de vară, iar în acest an flăcările au distrus deja mii de hectare de păduri şi terenuri agricole.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite