VIDEO Hora agenţilor de la Brigada Antitero, cu pistoalele la brâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii Brigăzii Antitero de la SRI au încins o horă, în timpul serviciului, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“. Potrivit primelor informaţii, se pare că ei sărbătoreau avansarea în funcţie a unui coleg. Agenţii par că se distrează de minune pe melodia de muzică populară „Sanie cu zurgălăi“.

Un video postat de site-ul Realitatea.net arată un grup de aproximativ 20 de persoane, lucrători de la Brigada Antitero, din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), care au făcut o horă într-unul din birourile de la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“. Cu pistoalele la brâu şi legitimaţiile atârnate de gât, petrecăreţii par că se distrează foarte bine pe melodia de muzică populară „Sanie cu zurgălăi“. Din primele informaţii rezultă că oamenii sărbătoreau promovarea în funcţie a unui coleg de-al lor.

În imagini nu apare nicio băutură alcoolică. De altfel, niciuna dintre persoane nu pare să fie sub influenţa alcoolului.
Reprezentanţii SRI au confirmat pentru „Adevărul de Seară“ că sunt şi agenţi antitero în video. Ei nu pot spune, deomcamdată, dacă toate cele 20 de personae sunt din cadrul SRI, în special că uniformele autorităţilor care lucrează pe aeroport seamănă între ele.

Distracţia, fără vameşi
Purtătorul de cuvânt de la Poliţia de Frontieră, Fabian Bădilă, a declarat însă.că cei care apar în imagini nu lucrează, cu siguranţă, în cadrul instituţiei pe care o reprezintă.  De asemenea, şi Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt de la Otopeni a subliniat faptul că oamenii nu lucrează în cadrul aeroportului.

Oamenii care au lucrat în sistemul de informaţii condamnă acţiunea dar subliniază faptul că nu ar trebui să dăm prea multă importanţă acestui eveniment. „Trebuie sancţionat dar sunt convins că nu se întâmplă foarte frecvent asemenea lucruri. Bineînţeles, ar trebui luate măsuri, dar nu ar trebui să considerăm acest eveniment mai mult decât este“, a declarat, pentru „Adevărul de Seară“, Claudiu Săftoiu, fostul director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).

Şi analistul militar Ion Petrescu subliniază că, cel mai probabil, videoul a fost făcut de către un angajat rău-voitor. „Difuzarea acestor imagini poate fi o poliţă plătită unuia dintre protagoniştii secvenţelor difuzate pe micul ecran. Cu siguranţă vor fi  măsuri disciplinare, într-un dispozitiv de securitate de importanţă naţională“, a spus Ion Petrescu.



Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite