VIDEO Zelaya îşi anunţă întoarcerea în Honduras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Zelaya îşi anunţă întoarcerea în Honduras
VIDEO Zelaya îşi anunţă întoarcerea în Honduras

Înaintea celei de-a treia rundă de discuţii între cele două guverne ale Hondurasului, miercuri, preşedintele înlăturat Jose Manuel Zelaya a declarat pentru CNN că analizează alte opţiuni care să îi asigure dreptul de a se reîntoarcere la conducerea ţării.

Zelaya, a fost expulzat din ţară printr-un puci militar. Ulterior, Congresul l-a înlocuit, printr-un vot în unanimitate, cu şeful legislativului, Roberto Micheletti.

Prima încercare a acestuia de a se întoarce, pe 5 iunie, a eşuat, după ce guvernul interimar a reuşit să blocheze pistele de aterizare ale aeroportului. Un bărbat a fost ucis în ciocnirile care au avut loc atunci.

Zelaya a redactat o scrisoare adresată preşedintelui american Barack Obama, în care îl roagă pe acesta să ia măsuri mai dure împotriva guvernului provizoriu, a declarat acesta, marţi seara pentru CNN.

Reîntoarcerea mea este o garanţie pentru pacea din ţară a declarat Zelaya.

Micheletti a declarat luni că nu va permite niciodată reînvestirea lui Zelaya, În ciuda cererilor venite din partea guvernelor din lumea întreagă privind revenirea la conducere a lui Zelaya.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite