VIDEO Libanezii au ales între occident şi teroriştii Hezbollah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În competiţia pentru alegerile parlamentare de astăzi din Liban au intrat coaliţia de guvernare susţinută de Occident şi alianţa condusă de mişcarea şiită Hezbollah, considerată o organizaţie teroristă de către Statele Unite.

Votul va stabili dacă viitorul Guvern din Liban, care are graniţe comune cu Siria şi Israel, va continua să beneficieze de sprijin occidental, în special din partea Statelor Unite, sau dacă se va orienta spre Iran şi Siria.

Ministrul de Interne, Eli Yishai, a declarat că dacă Hezbollah va controla majoritatea în Parlament, asta "va însemna că Libanul a devenit un stat terorist".

"Dacă Hezbollah câştigă alegerile, va fi creată o nouă entitate iraniană în Orientul Mijlociu, după cea a mişcării Hamas", din Fâşia Gaza, a declarat şi ministrul israelian al Finanţelor, Youval Steinitz.

Potrivit sondajelor de opinie, scrutinul a fost unul strâns şi învingătorii vor câştiga la o diferenţă de numai două sau trei locuri.

Secţiile de vot s-au închis la ora 19.00, ora României şi rezultatele vor fi comunicate luni de ministerul apărării libanez.



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite