VIDEO Japonia: Partidul lui Yukio Hatoyama a obţinut o victorie zdrobitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Japonia: Partidul lui Yukio Hatoyama a obţinut o victorie zdrobitoare
VIDEO Japonia: Partidul lui Yukio Hatoyama a obţinut o victorie zdrobitoare

Viitorul prim-ministru japonez, Yukio Hatoyama, a respins duminică "fundamentalismul de piaţă" şi a promis să reglementeze excesul de capitalism.

"Nu trebuie să considerăm fundamentalismul de piaţă drept un răspuns la toate. Vom reglementa excesul" de capitalism, a declarat şeful opoziţiei centriste, ieşit mare învingător al alegerilor legislative în faţa guvernului de dreapta.

El a subliniat că "guvernul trebuie să joace un rol pentru a-i încuraja pe cei mai slabi ai societăţii şi a se interesa de bunăstarea tuturor".

Partidul Democrat din Japonia (PDJ, centru) al lui Hatoyama a obţinut o victorie zdrobitoare în faţa Partidului Liberal-Democrat (PLD, dreapta) la putere, acuzat de a fi agravat inegalităţile sociale în arhipelag ducând o politică prea liberală, aminteşte AFP, citată de Agerpres.

"Bineînţeles că vom acorda multă importanţă creşterii economice, dar noi trebuie să creştem veniturile oamenilor", a subliniat viitorul prim-ministru.

PDJ a dus o campanie pe tema "politicii în serviciul vieţii oamenilor", angajându-se să mărească alocaţiile pentru şomeri, familii şi pensionari, luptând în acelaşi timp contra precarităţii locurilor de muncă şi a somajului care au atins un record istoric în Japonia.



Apropiat mediilor de afaceri, PLD a guvernat aproape fără întrerupere începând din 1955 şi este artizanul "miracolului economic" care a transformat Japonia în a doua putere economică mondială.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite