VIDEO Furtuna tropicală Ida scade în intensitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furtuna tropicală Ida a adus ploi torenţiale şi rafale de vânt puternice pe coasta americană marţi, în Golful Mexic, ajungând pe Insula Dauphin, statul Alabama. Însă, în timp ce se deplasa spre nord-est spre Florida, Ida şi-a pierdut din intensitate, relatează ediţia online a cotidianului New York Times.

Furtuna a atins uscatul la ora 7.00 dimineaţa, cu o viteză de aproximativ 45 mile/oră, potrivit Centrului Naţional pentru Prevenirea Uraganelor. Două ore mai târziu, meteorologii au anunţat că viteza vântului a scăzut la 35 mile/oră şi că va continua să scadă şi în cursul zilei următoare.

Citiţi şi
:

  • VIDEO Furtuna tropicală Ida a ajuns pe coasta americană


În ciuda previziunilor liniştitoare venite din partea centrului NHC, este posibil ca furtuna să fi făcut o victimă. Autorităţile din Plaquemines Parish au declarat că un bătrân, în vârstă de 70 de ani, s-a înecat în timp ce încerca să ajute doi pescari a căror barcă rămăsese blocată pe râul Mississippi din cauza furtunii. Cei doi pescari au fost, ulterior, recuperaţi de Garda de Coastă, potrivit AP, însă bătrânul nu a mai fost găsit.

Autorităţile din sudul Statelor Unite au făcut apel la prudenţă. Aproape 3.000 de case au rămas fără electricitate, iar autorităţile locale se tem de posibile inundaţii, solul fiind deja saturat în urma ploilor importante din ultimele săptămâni.

Guvernatorul din Louisiana a cerut populaţiei să îşi ia toate măsurile de precauţie şi să fie supravegheaţi copiii.

Le cerem insistent oamenilor să-şi ia măsuri de precauţie şi să-şi supravegheze copiii
, a declarat guvernatorul din Louisiana, Bobby Jindal, în cadrul unei conferinţe de presă.

Uraganul Ida a fost retrogradat luni la gradul de furtună tropicală.

Trecerea prin El Salvador a furtunii, însoţită de ploi torenţiale, alunecări de teren şi torente de noroi, s-a soldat cu cel puţin 160 de morţi, potrivit autorităţilor locale. În timp ce, în statul vecin, Nicaragua, 13.000 de persoane au rămas fără adăpost.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite