VIDEO Fost general ucrainean recunoaşte că a ucis un jurnalist de investigaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Fost general ucrainean recunoaşte că a ucis un jurnalist de investigaţii
VIDEO Fost general ucrainean recunoaşte că a ucis un jurnalist de investigaţii

Fostul general ucrainean Oleksiy Pukach, suspectat de uciderea jurnalistului Georgiy Gongadze, a mărturisit că el a fost autorul crimei, potrivit unui oficial local, raportează BBC News.Oficialul a mai declarat că Pukach a mai implicat şi alte figuri politice în această crimă.

Citiţi şi:
Înalţi oficiali ucraineni au comandat asasinarea lui Gongadze
Nou proces în cazul jurnalistei Politkovskaia, pe 5 august, la Moscova


Alţi trei foşti politişti au fost arestaţi, anul trecut pentru acelaşi caz, iar generalul Pukach a fost prins abia marţea trecută.

Jurnalistul Georgiy Gongadze a fost răpit în 2000, trupul său decapitat fiind găsit într-o pădure, după câteva luni. În urma investigaţiilor, s-a constatat că jurnalistul, care a expus mai multe cazuri de corupţie la nivel înalt, fusese bătut şi strangulat, după care trupul său a fost decapitat şi ars.

image



Procurorii susţin că Pukach ar fi pus la cale răpirea şi strangularea jurnalistului, însă familia victimei este de părere ca generalul ar fi primit ordin de la un superior pentru a recurge la acest gest.

Generalul Pukach era şeful departementului de supraveghere din cadrul ministerului ucrainean de interne în momentul comiterii crimei.

După descoperirea trupului, au fost publicate înregistrări realizate de una din gărzile de corp ale preşedintelui în funcţie la vremea aceea, Leonid Kuchma, care arată că el ar fi pus la cale crima. Acesta discuta cu fostul ministru de Interne, Yuri Kravchenko, despre eliminarea reporterului. Înregistrările au fost făcute publice de un membru al opoziţiei.

Kuchma nu a negat ca vocea de pe inregistrari este a sa, dar a susţinut că înregistrările au fost montate în aşa fel incât să pară că a spus anumite lucruri pe care nu a intenţionat să le spună.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite