VIDEO Fenomenul Aqua Magic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Fenomenul Aqua Magic
VIDEO Fenomenul Aqua Magic

Pentru că oferă condiţii „occidentale“, parcul acvatic de la Mamaia este locul preferat de distracţie al turiştilor care vin pe Litoralul Mării Negre. Tobogane, căderi de apă, piscine pentru copii şi adulţi, restaurant şi baruri fac din Aqua Magic unul dintre cele mai vizitate locuri de agrement din România.

La Aqua Magic vin zilnic aproximativ 3.000 de turişti dispuşi să scoată din buzunar bani grei pentru o distracţie pe cinste. Încă de la ora 8.30 dimineaţa, sute de oameni se înghesuie, cu mic, cu mare, la intrări. Spun că vor să prindă şezlonguri cât mai aproape de tobogane şi piscine. Programul începe însă la ora 9.00, dar ei preferă să stea, timp de o oră, la coadă.

La fel ca în străinătate

Deşi preţurile sunt destul de piperate, turiştii spun că merită să petreacă la Aqua Magic măcar o zi din sejurul de pe litoral. Unii dintre ei consideră parcul cel mai civilizat loc din România.

„Sunt de şase zile la mare, dar asta e prima zi în care vin la Aqua Magic. Sunt din Alba Iulia şi împreună cu iubitul meu şi câţiva prieteni am hotărât ca până diseară să ne distrăm aici. E foarte scump, dar măcar o zi merită să stăm. Servirea este ireproşabilă şi e atât de curat încât ai impresia că eşti în altă ţară. O să încercăm toate toboganele şi piscinele”, a spus încântată Marta Szekely (21 de ani), din Alba Iulia.

Loc de joacă sigur

Familiile cu copii au siguranţa că micuţii se pot juca în apă şi fără o supraveghere strictă. „Am venit cu fetiţa şi cu soţia. Suntem, din Râmnicu Sărat. Îmi place foarte mult că cea mică nu riscă să se rănească, sau să se înece, pentru că sunt salvamari mulţi şi foarte atenţi. Am mai venit la Aqua Magic şi îmi place foarte mult. O să stăm până la sfârşitul programului”, a spus Gelu Muşat, din Râmnicu Sărat, în timp ce îşi plimba fetiţa cu colacul.




Distracţie de lux

Tarifele de la Aqua Magic dau peste cap buzunarele turiştilor de pe litoral. Intrarea în parc se face diferenţiat, astfel, până în ora 15.00 se plăteşte 60 lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copiii care au înălţimea mai mică de 1,5 metri. Micuţii mai mici de trei ani au intrarea gratuită, dar nu beneficiază de şezlong.

image

La intrare e coadă de la ora 8,30

După ora 15.00, tarifele coboară la 40 de lei pentru adulţi şi 20 de lei pentru puştii mai scunzi de 1,5 metri. Turiştii cazaţi la hotelurile din Mamaia beneficiază de reducere de 10%.

Fără provizii la purtător

În preţul jetonului de intrare sunt incluse şezlongul, umbreluţa aferentă şi folosirea tuturor toboganelor, a piscinelor, colacilor navigabili şi a celorlalte instalaţii destinate distracţiei la Aqua Magic.

Pentru apă, bere, sucuri, mâncare şi alte delicii, turiştii au însă nevoie de un portofel cu foarte mulţi bani, pentru că nimeni nu poate sta fără să mănânce sau să bea măcar apă la plajă. Şi pentru că la intrare se controlează toate bagajele, este bine ca turiştii nici să nu se gândească să vină cu provizii din afara parcului, pentru că vor fi obligaţi să le lase, nesupravegheate, la poartă.

Cel puţin 100 de lei pe zi

O zi la Aqua Magic costă cel puţin 100 de lei de persoană. O bere la 330 ml costă 5 lei, iar un suc la acelaşi gramaj porneşte de la 6 lei. Apa minerală la 0,5 litri costă 4 lei. Cea mai ieftină pizza, de 350 de grame, costă 15 lei, o ciorbă de burtă, 9 lei, iar îngheţata servită la şezlong nu este mai ieftină de 16 lei.

image

Râul de colaci, bucuria copiilor

Dar dacă nu ţin neapărat să mănânce pe şezlong, vizitatorii parcului pot lua masa la restaurant, unde pentru o consumaţie de peste 50 de lei se oferă gratis un suc sau o bere din partea casei.

Râu pentru colaci

Aqua Magic e amplasat la intrarea în Mamaia, în dreptul zonei de acces spre Teatrul de Vară. Se întinde pe o suprafaţă de aproximativ două hectare şi are o capacitate de 3.000 de vizitatori pe zi.

image

Gelu Muşat şi fiica sa, Andreea

Parcul este dotat cu 11 tobogane tip „twister” şi „black hole”, turnuri „kamikadze”, tobogane pentru copii, un ring de dans, râu pentru navigare cu colaci, şase restaurante şi două baruri, dintre care unul este proiectat în mijlocul unui bazin cu apă.

Petreceri nocturne

Parcul acvatic de la Mamaia este deschis, zilnic, între orele 9.00 şi 19.00, dar la cerere se pot organiza petreceri sau spectacole nocturne, pentru că locaţia dispune de o iluminare feerică.

image

Marta Szekely adoră piscina

Aqua Magic are un ring de dans în aer liber, cu sonorizare şi lumini ultraperformante şi jocuri de apă la care ţâşniturile sunt sincronizate în funcţie de ritmul şi intensitatea muzicii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite