VIDEO FOTO Baia Mare: Plantaţie de cannabis în lanul de păpuşoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO FOTO Baia Mare: Plantaţie de cannabis în lanul de păpuşoi
VIDEO FOTO Baia Mare: Plantaţie de cannabis în lanul de păpuşoi

Poliţiştii maramureşeni au confiscat 150 de kilograme de canabis şi au reţinut patru tineri care cultivau cannabis într-un lan de porumb. Cei patru tineri au fost prezentaţi, azi dimineaţă, spre arestare. Doi dintre ei sunt  din Baia Mare şi doi din localitatea maramureşeană Corni şi au vârste cuprinse între 26 şi 36 de ani.

ACTUALIZARE:

Cei patru traficanţi de droguri, Tudor Ţiplea de 26 de ani şi Radu Verdes de 28 de ani, ambii din Baia Mare, iar Viorel Lobonţ de 36 de ani şi Florin Tyetys de 33 de ani, din satul Corni, se află acum în faţa jduecătorului, care va stabili daca aceştia vor fi cercetaţi în libertate ori în stare de reţinere pentur următoarele 29 de zile.

Ei au avut ideea de a cultiva canabis prin lanul de porumb, în zona localităţii Bicaz. Din mai până în septembrie şi-au îngrijit valoroasa cultură ascunsă prin lanurile de porumb şi cartofi ale localnicilor. Vezi aici o filmare de la faţa locului.

Când plantele au ajuns la maturitate, le-au recoltat şi le-au transportat, pentru a le pune la uscat, în diferite locuri din Corni şi din Baia Mare, după care aveau de gând să vândă drogurile unor consumatori ori traficanţi din Maramureş şi judeţul Cluj.

Prinşi în urma percheziţiilor

Voichiţa Zehan, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş a declarat: „În baza datelor obţinute şi a documentării realizate în cauză, în 22 septembrie, în cadrul acţiunii „Tunetul”, au fost efectuate şase percheziţii şi au fost puse în executare trei mandate de aducere.

Dosarul  a fost instrumentat sub coordonarea DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş”. Ea a mai arătat că poliţiştii maramureşeni au colaborat cu ofiţeri SRI - Secţia Judeţeană Maramureş. În urma percheziţiilor efectuate de către poliţişti la domiciliile celor patru suspecţi şi a locurile de depozitare a drogurilor, aceştia au descoperit aproximativ 150 kg plante de cannabis uscate, pe care le-au ridicat şi confiscat.

Propunere de arestare preventivă

Cei patru au fost reţinuţi, ieri după amiază, de către poliţişti şi au fost duşi în arestul poliţiei pentru 24 de ore. Astăzi dimineaţă, aceştia au fost trimişi în faţa judecătorului cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trfic de droguri de risc în formîă continuată şi consum ilicit de droguri.

În acelaşi timp, oamenii legii încearcă să descopere toate persoanele implicate în această activitate infracţională.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite