VIDEO Demonstranţii împotriva reuniunii FMI, dispersaţi cu gaze lacrimogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Demonstranţii împotriva reuniunii FMI, dispersaţi cu gaze lacrimogene
VIDEO Demonstranţii împotriva reuniunii FMI, dispersaţi cu gaze lacrimogene

Forţele de ordine din Turcia au dispersat marţi, aproximativ 1.500 de tineri care protestau în centrul Istanbulului împotriva reuniunii FMI şi a Băncii Mondiale, care îşi desfăşoară reuniunea anuală în capitala economică a Turciei, 100 de persoane fiind reţinute, relatează Voice of America.

Poliţiştii turci au folosit grenade lacrimogene şi i-au dispersat pe manifestanţi cu transportoare blindate prevăzute cu tunuri de apă, în momentul în care protestul ajunsese în piaţa Taksim, în centrul Instanbulului.

Manifestanţii au aruncat cu cocteiluri Molotov. Unii tineri au ridicat baricade din pubele metalice şi cărucioare de la supermarketuri şi au aruncat pietre spre forţele de ordine. Au fost urmăriţi de poliţişti pe străzile adiacente, iar piaţa a fost degajată în scurt timp.



Aproximativ 300 de tineri au spart vitrinele a cel puţin patru agenţii bancare şi ale unui supermarket, iar trecătorii s-au refugiat la spitalele din împrejurimi. Nu au fost semnalate victime. Circa 100 de protestatari au fost reţinuţi, potrivit CNN.

Manifestanţii, majoritatea studenţi şi elevi, s-au adunat în urma apelului organizaţiilor de stânga şi a sindicatelor. Pe pancartele lor se putea citi: FMI prietenul patronatului, inamicul muncitorilor, Este posibilă o altă lume şi Democraţia voastră este o dictatură, economia voastră este sclavie, plecaţi, bandiţilor.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite