VIDEO Experimentul care aduce dovada că suntem toţi înrudiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Experimentul care aduce dovada că suntem toţi înrudiţi
VIDEO Experimentul care aduce dovada că suntem toţi înrudiţi

Documentarul „Arborele genealogic al omenirii“, relatare a unui proiect ambiţios, va fi lansat duminică, 27 septembrie, de la ora 21.00, la National Geographic Channel. Cercetătorii „proiectului genografic“ au prelevat ADN de la un grup de rezidenţi ai cartierului Queens din New York, în care locuiesc sute de etnii. 

Indiferent de rasă, naţionalitate sau religie, fiecare persoană de pe Pământ îşi are originile în leagănul civilizaţiei, Africa de Est. Însă acest început al omenirii a avut loc în urmă cu 60.000 de ani şi de atunci au avut loc nenumărate mutaţii genetice şi tot atâţia factori care au dus la diferenţieri între indivizi. 

Ştiinţa poate descoperi „tipare“ ale evoluţiei genetice şi exact acest proiect este subiectul documentarului „Arborele genealogic al omenirii“. Într-o singură zi, pe o singură stradă din Queens, au fost colectate mostre de ADN de la aproximativ 200 de indivizi aleşi întâmplător.

National Geographic Channel îşi propune să descopere urmele ancestrale ale umanităţii şi să dezvăluie, cu ajutorul acestei comunităţi eterogene, că toţi suntem înrudiţi.

Queens, creuzet etnic

Cartierul multicultural din New York adăposteşte peste 2,2 milioane de oameni, care vorbesc în peste 150 de limbi, iar peste jumătate dintre ei provin din ţări străine. Cu ajutorul documentarului, află că legăturile dintre ei sunt mai profunde şi depăşesc cartierul unde locuiesc, iar diferenţele sunt, de fapt, nesemnificative.

Spencer Wells, genetician şi explorator-rezident al National Geographic, alături de echipa cu care a lucrat în cadrul „Genographic Project“, prelevează mostrele de ADN pentru a le descoperi locuitorilor din Queens originea ancestrală.



Echipa documentarului „Arborele genealogic al omenirii“ se alătură celei din „proiectul genografic“ pentru a extrage ADN de la aproximativ 200 de newyorkezi nerăbdători să-şi descopere originile străvechi, şi pentru a trage concluziile, care vor fi urmate de o „reuniune de familie“, câteva săptămâni mai târziu.

Folosind o parte dintre aceste experienţe personale – ale unui chelner, unui profesor, unui designer de modă, unui consilier, unui muzician, unui actor/model şi ale unei mame – observăm cum aceşti oameni aparent diferiţi sunt, de fapt, înrudiţi, aducând un pic mai multă lumină în misterul ce înconjoară istoria umanităţii: cine suntem, de unde venim şi cum am ajuns unde suntem astăzi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite