VIDEO Pakistan: Execuţia unui inginer polonez a fost revendicată de talibani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al talibanilor din Pakistan a revendicat crima din luna februarie a acestui an, atunci când un inginer polonez, Piotr Stanczak, a fost ucis, după cum anunţă Radio Polonia în ediţia sa electronică de luni.

În conformitate cu publicaţia Daily Times, acesta este Attaullah, unul dintre liderii grupării Tehrik-el-taliban, din Pakistan.

În septembrie 2008, Piotr Stanczak şi grupul din care făcea parte a fost răpit de talibani, inginerul din Polonia fiind decapitan pe data de 8 februarie 2009, după ce autorităţile au refuzat să colaboreze cu gruparea Tehrik-el-taliban. Guvernul pakistanez nu a dorit să îndeplinească cererile pentru răscumpărarea prizonierilor.

„Nu sunt surprins de faptul că autorătăţile de la Islamabad au reuşit să obţină o mărturisire”, a declarat Piotr Krakczyk, purtător de cuvânt la Institutul de Relaţii Internaţionale, pentru site-ul din Polonia. „Ei au metode foarte eficiente pentru a obţine astfel de declaraţii”, a ţinut să precizeze Krakczyk.

Serviciile speciale din Polonia, Pakistan şi Statele Unite au colaborat pentru prinderea suspecţilor, reţinând două persoane. Este vorba de Atta Ullah Khan, acuzat de răpire, şi de Shah Abdul Aziz, acuzat de crimă. Cei doi au fost trimişi în judecată în luna octombrie.

Attaullah a spus că el, împreună cu alte patru persoane, Abdul Samad, Umer Faroog, Mufti Abdul Rasheed şi Abdul Ghafoor, au ucis zeci de oameni în diferite atacuri teroriste, iar din alte astfel de atacuri au obţinut bani pentru răscumpărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite