VIDEO Evenimente bizare în 2010: „uite demisia, nu e demisia“, „ne-am împăcat, dar nu prea“ şi „TVA de 5% votat din greşeală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Posibila demisie a ministrului Muncii, TVA de 5% la alimentele de bază sau moartea actorului Morgan Freeman sunt doar câteva dintre ştirile care au făcut senzaţie în ultimul an. Urmarea lor, însă, i-a bucurat şi întristat deopotrivă pe mulţi, pentru că s-a dovedit a fi falsă.

Una dintre ele este demisia ministrului Muncii, Ioan Botiş. În plin scandal legat de modificarea cuantumului şi a perioadei pentru indemnizaţia de creştere a copilului, Ioan Botiş a spus: „La 12.00 vin cu demisia!". Afirmaţia a fost făcută în Parlament, unde se discuta despre indemnizaţia de creştere a copilului. După câteva ore în care mămicile chiar sperau că ministrul va demisiona pentru a nu le tăia din bani, iar jurnaliştii încercau să afle despre ce demisie este vorba, Ioan Botiş a revenit spunând: "Nu este vorba de nicio demisie". Ministrul Muncii a declarat că, în convorbirea "privată" înregistrată de jurnalişti, nu se referea la propria demisie. Până la finalul zilei, 8 decembrie, Botiş a anunţat însă o demitere, cea a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale (ANPS), Viorel Alexandru, care nu a prezentat la timp o listă cu bugetarii care primesc indemnizaţie de creştere a copilului.

Evacuarea lui Vadim, amânată

Scandal mare la sediul PRM din Capitală, într-o zi de vineri. Un executor judecătoresc, însoţit de poliţie, a venit să îl evacueze, în 26 noiembrie, pe Vadim Tudor din PRM, în baza unei decizii judecătoreşti de retrocedare a imobilului vechilor proprietari. "Sunt demnitar european! Mă scoate pe mine cu mascaţi vagabondul ăsta, beţivul ăsta nenorocit de Băsescu? O să vadă el ce îi fac eu!", a strigat în plină stradă preşedintele PRM. Evacuarea a fost însă amânată după ce Corneliu Vadim Tudor a contestat decizia instanţei de retrocedare a imobilului. La balconul sediului PRM au fost amplasate însă două manechine spânzurate cu fotografiile lui Traian Băsescu şi Elena Udrea.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE - Vedeţi cum "i-a spânzurat" Vadim pe Udrea şi Băsescu de balconul sediului său

TVA de 5% la alimente, votat „din greşeală"

La jumătatea lunii octombrie, aleşii păreau să se gândească la populaţie, în condiţiile în care au votat reducerea TVA la 5% pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei. "Zero abţineri, zero respingeri, exact ca la Marea Adunare Naţională", a anunţat în 19 octombrie pedelistul Ioan Oltean, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Ştirea nu a durat decât câteva minute pentru că a fost înlocuită de alta: deputaţii PDL au votat „din greşeală", iar la mijloc a fost "o eroare de tehnică legislativă". Aşa am aflat că liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a făcut semnul greşit din care toţi parlamentarii partidului au înţeles că cele două legi trebuie să primească votul lor. Printre cei care au votat "pentru" se numără ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţeanu, ministrul Muncii, Ioan Botiş, ministrul Turismului, Elena Udrea şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea. Ulterior, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că va îndrepta „gafa" făcută de parlamentarii Puterii, prin nepromulgarea celor două legi.

Morgan Freeman, prea ocupat să moară

Un mesaj publicat la jumătatea săptămânii trecute pe Twiter de jurnaliştii de la CNN anunţa: „Actorul Morgan Freeman a murit în casa lui din Burbank" . După mesaje şi telefoane de condoleanţe, un prieten al celebrului actor a răspuns pe Twiter: „Dragă CNN: Morgan Freeman e încă preocupat să trăiască. Și e prea ocupat ca să moară" . Jenați de gafa pe care au făcut-o, cei de la CNN au înlăturat mesajul de pe pagina lor de Twitter. Ulterior s-a aflat că ştirea a pornit de la un cititor „credibil" al CNN, care făcuse o glumă.

Morgan Freeman are 73 de ani

Joaca de-a demisia a Ruxandrei Săraru

Directorul de marketing şi comunicare al radioului public a anunţat în 21 decembrie că-şi dă demisia pentru ca apoi să se răzgândească. Andreas Demeter, directorul postului public de radio, a declarat că se va gândi serios dacă să accepte sau nu revenirea Ruxandrei Săraru.

Împăcarea şi despărţirea lui Liviu Vârciu

Vedetele dâmboviţene nu s-au dezminţit nici în acest an la capitolul ştiri false. Un exemplu este al lui Liviu Vârciu, cântăreţ şi actor de telenovele, care a anunţat, la sfârşitul lunii septembrie, că s-a împăcat cu fosta soţie, Adelina Pestriţu , pe care a cerut-o chiar şi de soţie, după şase luni de scandaluri răsunătoare, certuri în direct şi cuvintele grele. O nouă nuntă nu a mai avut loc pentru că cei doi s-au despărţit după numai două săptămâni.

Legenda Salariului Andreei Esca

O altă ştire care s-a dovedit a fi falsă este cea legată de salariul ştiristei de la Pro TV, Andreea Esca. La un moment dat se zvonea că Esca ar câştiga la postul lui Sîrbu peste 40.000 de euro, dar vedeta a dezminţit acest fapt într-un interviu acordat ziarului „Adevărul". „Am un salariu absolut decent. Pur şi simplu s-a creat o legendă în jurul acestuia, dar în orice caz nu sunt din categoria oamenilor care s-au îmbogăţit din televiziune. Legenda asta va dăinui, vă asigur că şi mâine dacă vin cu fluturaşul de salariu şi-l printez în tiraj mondial, pun pariu că or să spună că ăştia sunt banii pe care îi iau pe cartea de muncă, dar mai sunt şi alţi bani care-mi vin prin Cipru şi prin Laos", spunea Andreea Esca în luna octombrie a acestui an.

Andreea Esca şi jurnaliştii „Adevărul“, la o cafea

Şi fotbalul a fost „lovit" de ştiri „bombă"

Cel mai recent caz de transferuri care „au avut loc, dar nu prea" este cel al jucătorilor de la Unirea Urziceni. În momentul în care patronul clubului ialomiţean a anunţat că echipa se va desfiinţa şi jucătorii sunt de vânzare, Astra Ploieşti a intrat pe fir pentru achiziţionarea vedetelor de la Unirea. Astfel, şeful ploieştenilor a anunţat că a reuşit să-i transfere pe Galamz, Ricardo şi Marinescu, actele fiind deja semnate. După o săptămână însă, oficialii Astrei anunţau că actele au dispărut, iar unii jucători au semnat cu Steaua. „Săptămâna trecută am semnat cu Galamaz, Ricardo şi Marinescu. Contractele sunt semnate, dar au rămas la cei de la Unirea ca garanţie. Astăzi, Galamaz a venit la noi şi a spus că nu vrea să mai vină la Astra. Galamaz a semnat şi eu voi înregistra contractele la Ligă. Petre Buduru a primit un telefon şi i s-a spus că actele de transfer au dispărut. S-au evaporat", spunea Ioan Niculae la acea vreme.

Un alt transfer „fantomă" care a avut loc în „Liga lui Mitică" este cel al piteşteanului Năstăsie. Se întâmpla în luna iulie a acestui an, pe când Dinamo anunţa că l-a înregimentat, pentru cinci sezoane, pe jucătorul lui FC Argeş, iar fotbalistul declara la rândul său dragoste eternă clubului din Ştefan cel Mare. „Sunt foarte fericit că am semnat cu Dinamo. Sper să ies la pensie de la Dinamo şi să joc până la 40 de ani", a declarat Năstăsie înainte să afle că transferul său nu mai era de actualitate. Clubul bucureştean urma să anunţe că, deşi transferul se realizase, au trebuit să renunţe la jucător din cauza unor clauze. „Negocierile cu reprezentanţii clubului FC Argeş şi cu jucătorul Cosmin Năstăsie erau încheiate din punctul nostru de vedere. Din păcate, au apărut clauze de durată a contractului de coproprietate a jucătorului şi de obligaţii financiare la un transfer ulterior, cu care nu am putut fi de acord", se arăta în comunicatul clubului Dinamo.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite