VIDEO Eurovision 2009: Baftă, Elena!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Gheorghe (23 de ani) cântă în această seară în prima semifinală a concursului Eurovision 2009, cu piesa „The Balkan Girls“.Concursul va fi transmis în direct de TVR 1 şi TVR Internaţional, de la ora 22.00. Dacă se va clasa printre primii zece concurenţi, Elena merge în finala din 16 mai.

Deşi emoţiile cresc pe măsură ce se apropie concursul, Elena este optimistă în faţa celei mai mari provocări din cariera sa. Cântăreaţa şi dansatoarele sale au susţinut ieri două repetiţii generale, una dintre ele cu public, urmând ca în această după-amiază să aibă loc ultima repetiţie înaintea semifinalei. 

După cum au declarat înainte de a pleca spre Moscova, reprezentanţii delegaţiei României pun accentul pe show. Detaliile au fost ţinute secret până ieri, la prima repetiţie în costumele de scenă. „Este un show vesel, iar piesa şi coregrafia sunt tonice“, notează eurovision.tv, site-ul oficial al concursului.

Show-ul Elenei a început cu un nor de fum, din care şi-au făcut apariţia cântăreaţa şi dansatoarele. Reprezentanta României a purtat o rochie bej, cu broderie aurie, pe care o va îmbrăca şi în această seară (dacă se va califica în finală, ea va avea o altă ţinută de scenă), iar dansatoarele au avut rochii verzi şi turcoaz. Tabloul cromatic a fost completat de proiecţiile video cu pomi înfloriţi.

„Emoţiile sunt mari“

„Din punctul de vedere al Elenei şi al dansatoarelor, a fost foarte bine“, spune Dan Manoliu, şeful delegaţiei României. Acesta a precizat că au existat câteva mici  probleme, care vor fi remediate până la ora începerii concursului. „Au fost câteva probleme de decupaj, nimic grav. Mai avem o repetiţie în această după-amiază şi sunt convins că totul va fi bine“, adaugă Manoliu. „Emoţiile sunt mari“, mai spune şeful delegaţiei României.

Manoliu crede, însă, că Elena are o misiune dificilă în această seară ,,Cred că această semifinală este cea mai grea dintre toate semifinalele Eurovision la care am participat până acum, pentru că astăzi nu au drept de vot ţările de la care primeam voturi, de obicei: Spania, Moldova, Grecia, Cipru“, a declarat Dan Manoliu. Cu toate acestea, şeful delegaţiei noastre este optimist. „Nu există grupuri mari de ţări vecine care să-şi acorde punctele între ele, nu prea sunt prietenii, aşa că e o semifinală deschisă“, explică el.

Organizatorii celei de-a 54-a ediţii a concursului Eurovision pregătesc şi ei un show grandios pentru această seară. Dacă România mizează pe mitul ielelor, ruşii pregătesc un show cu zâne şi îngeri pentru deschiderea oficială a competiţiei din acest an. Mai multe vedete din Rusia au fost angrenate pentru acest eveniment: topmodelul internaţional Natalia Vodianova va prezenta semifinala, gemenele Tolmechevy (câştigătoarele concursul Eurovision Junior 2006, organizat la 
Bucureşti) vor cânta în deschidere, iar trupa t.A.T.u va susţine un scurt recital la finalul spectacolului.

Reprezentanta României va intra în concurs cu numărul 14 şi va lupta pentru un loc în finală cu artişti din 17 ţări: Andorra, Armenia, Belarus, Belgia, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cehia, Elveţia, Finlanda, Islanda, Israel, Macedonia, Malta, Muntenegro, Portugalia, Suedia şi Turcia. În finală se vor califica primii nouă concurenţi aleşi de public, prin televoting, urmând ca cel de-al zecelea finalist să fie desemnat de un juriu de specialitate.

image

Această semifinală este cea mai grea dintre toate semifinalele Eurovision la care am participat până acum, pentru că astăzi nu au drept de vot ţările de la care primeam voturi, de obicei: Spania, Moldova, Grecia, Cipru

image


Dan Manoliu
şeful delegaţiei României

18 artişti luptă pentru un loc în finală

Concurenţii câştigători vor fi anunţaţi aleatoriu şi nu în ordinea din clasament, iar rezultatele semifinalei vor fi făcute publice abia la sfârşitul competiţiei (pentru a nu influenţa votul din finală).

Concursul din acest an a suscitat din nou interesul publicului, astfel că biletele s-au epuizat, chiar dacă preţul a depăşit 400 de euro pentru semifinale şi 667 euro pentru finală. De asemenea, Vladimir Putin, prim-ministrul Rusiei, a arătat un interes ridicat pentru Eurovision şi a făcut zilele trecute o vizită la Olympiyski Arena, sala în care se va desfăşura evenimentul.

Cum votaţi pentru Elena

În semifinala din această seară au drept de vot numai telespectatorii din ţările participante  - Muntenegru, Cehia, Belgia, Belarus, Suedia, Armenia, Andorra, Elveţia, Turcia, Israel, Bulgaria, Islanda, Macedonia, România, Finlanda, Portugalia, Malta, Bosnia - Herţegovina, la care se adaugă şi două ţări dintre cele cinci aflate direct în finală: Anglia şi Germania.

Telespectatorii din România nu pot vota pentru Elena Gheorghe, ci doar pentru concurenţi din alte state. Românii din străinătate o vor putea vota pe Elena numai dacă se află în una dintre celelalte ţări participanteîn această semifinală, sunând sau trimiţând un SMS la numerele de telefon afişate de televiziunea publică din ţara respectivă. Telespectatorii din ţări ca Spania sau Republica Moldova, care au acordat, în ultimii ani, punctaj maxim României, nu au drept de vot în semifinala din această seară, ci doar în cea de-a doua semifinală (14 mai).

image




Iată aici un clip care prezintă un fragment din repetiţiile pentru show-ul din această seară

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite