VIDEO Obama: "Drepturile universale se aplică peste tot, inclusiv în China"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drepturile universale se aplică peste tot, inclusiv în China, a susţinut preşedintele american Barack Obama luni, la Shanghai, în cadrul unei întâlniri cu studenţii la Muzeul Ştiinţei şi Tehnologiei din capitala financiară chineză, cu ocazia primei sale vizite în China de la preluarea funcţiei, referindu-se, printre altele, la libertatea de expresie, scrie Los Angeles Times.

Barack Obama a insistat asupra drepturilor universale ca libertatea de expresie, religioasă şi de informare, inclusiv în China, într-un discurs susţinut la Shanghai. Preşedintele american s-a adresat studenţilor chinezi, după care le-a răspuns la întrebări, în cea de-a doua zi după sosirea sa în China, în cadrul primei vizite din acest mandat.

Libertatea de exprimare, de cult şi accesul la informaţie sunt drepturi universale, a afirmat şeful statului american.

Acestea ar trebui să fie accesibile tuturor, inclusiv minorităţilor etnice şi religioase, indiferent dacă sunt din Statele Unite, China sau de oriunde altundeva
, a spus Obama, în cadrul acestui discurs, transmis în direct de televiziunea din Shanghai.

Citiţi şi:


China şi Statele Unite ale Americii nu au de ce să fie adversare
, a mai declarat Obama, adăugând că relaţiile bilaterale bune ar aduce prosperitate şi pace în lume.

Barack Obama se va deplasa la Beijing în cursul după-amiezii, unde va avea o primă întrevedere cu preşedintele Hu Jintao. Convorbirile din capitala chineză vor aborda problema schimbărilor climatice, diferende comerciale, proliferarea nucleară în Coreea de Nord şi Iran, drepturile omului.

Vizita preşedintelui Statelor Unite în China este considerată punctul cel mai important al turneului său asiatic de o săptămână, în cadrul căruia a vizitat Tokyo, Singapore, Shanghai, urmând să meargă la Beijing şi Seul.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite