VIDEO După taifunul Ketsana, vine ciclonul Parma! Dezastrul nu se opreşte aici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO După taifunul Ketsana, vine ciclonul Parma! Dezastrul nu se opreşte aici
VIDEO După taifunul Ketsana, vine ciclonul Parma! Dezastrul nu se opreşte aici

Surse oficiale din Manila anunţă că Filipine, Vietnam şi Cambodgia urmează să fie traversate de ciclonul Parma, scrie presa internaţională. Ţările asiatice au fost grav afectate de furtuna tropicală, transformată în taifun, Ketsana, soldată cu 372 de morţi, zeci de răniţi şi sute de mii de persoane strămutate, potrivit ultimului bilanţ.

Joi, Parma se îndrepta spre Filipine cu o viteză de 210 km/oră. În prezent, autorităţile locale examinează planul de evacuare a zeci de mii de persoane, care urmează să fie pus în curând în aplicare.

Potrivit Bloomberg, o furtună tropicală la est de Filipine pare să se dezvolte şi să capete puteri de "supertaifun". Biroul meteorologic guvernamental avertizează că zonele afectate de furia inundaţiilor sunt ar putea fi din nou lovite de ploi abundente şi vânt deosebit de puternic.

Ne confruntăm cu un taifun foarte puternic şi ar trebui să fim pregătiţi la cel mai înalt nivel a declarat Nathaniel Cruz, purtător de cuvânt al biroului pentru prognoze meteo.

Există posibilitatea ca acesta să devină un supertaifun a adăugat acesta.

  • Parma ar putea fi mai puternic decât Ketsana, care a provocat mari pagube materiale în capitala Filipinelor, Manila, în Vietnam şi în Cambodgia, scăzând în intensitate până la nivelul de furtună tropicală, înainte să ajungă în Laos.

Într-un raport făcut public se arată că cel puţin 37 de persoane au fost date dispărute, în timp ce mai mult de140 au fost confirmate ca fiind decedate în Filipine. Bilanţul furtunii tropicale Ketsana care a afectat capitala filipineză Manilla şi împrejurimile acesteia, provocând cele mai grave inundaţii din ultimii 40 de ani, a ajuns la 240 de morţi. Mai multe detalii aici.

Mai mult de 1,8 milioane de oameni au fost afectaţi de inundaţii şi peste 374,800 de filipinezi s-au refugiat în centrele de evacuare improvizate. Guvernul a declarat "stare de calamitate" pentru zona metropolitană Manila, părţi din insula Luzon şi sudul insulei  În total 609.548 au suferit consecinţele acestor inundaţii.

Bilanţul victimelor în urma trecerii taifunului Ketsana prin centrul statului Vietnam este de 38 de morţi, a anunţat un comitet regional pentru lupta împotriva inundaţiilor şi furtunilor din Danang, în timp ce în Cambodgia acesta a provocat moartea a 11 persoane, potrivit AFP.Mai multe detalii aici.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite