VIDEO Demonstranţi din lumea intreagă au ieşit în stradă pentru Teheran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demonstrantii din intreaga lume au iesit in strada sa-si exprime nelinistea pentru rezultatele alegerilor prezidentiale desfasurate in Iran, vineri, in urma carora ultra-conservatorul Mahmoud Ahmadinejad a iesit invingator.

Mai citeşte şi:
VIDEO Iran: represiune brutală a revoltelor

Protestatarii s-au adunat in Union Square Park din New York, miercuri seara, pentru a-si arata solidaritatea in fata iranienilor din Teheran, anunta Voice of America.

Protestele de miercuri au fost organizate cu ajutorul Internetului. Initiatorul actiunii este un tanar in varsta de 28 de ani, Amid Amidi, care a apelat la apelat la site-urile de socializare Facebook si Twitter. Aproximativ 300 de oameni au raspuns apelului tanarului.

Si comunitatile de imigranti iranieni din Los Angeles au organizat demonstratii in sprijinul familiilor si rudelor de acasa, publicand continut de informatii pe site-urile care ofera servicii de socializare gratuite, conform Los Angeles Times.
 
Miercuri seara, sute de expatriati din Los Angeles, locul uneia dintre cele mai mari comunitati iraniene din Statele Unite, s-a adunat la intersectiile mari din Westwood si Irvine pentru a protesta impotriva violentelor manifestate asupra protestatarilor din Teheran si calificand realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad drept o frauda.

In San Diego, aproximativ 200 de oameni s-au adunat pentru demonstratii.

Saadat, un imigrant in varsta de 23 de ani, a adus o camera cu care a filmat protestele din Irvine, dupa care le-a postat pe pagina de Facebook pentru a arata demonstrantilor de acasa suportul lor. In ultimele zile, Saadat a publicat articole cu informatii recente adunate din timpul evenimentelelor la cererea prietenilor si familiei din Iran.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite