VIDEO Daciana Sârbu la jurnalul adevarul.ro: "Reclamele la produsele alimentare pentru copii în programe de desene animate ar trebui interzise"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerele genereraţii se hrănesc din ce în ce mai prost. Numarul copiilor obezi s-a dublat în România în ultimul deceniu. Europarlamentarul Daciana Sârbu, iniţiatorul unui proiect privind alimentaţia corectă a copiilor, a venit la "Special adevarul.ro" să vorbească despre demersul ei.

"Proiectul se numeşte «Hrană deşteaptă pentru copii sănătoşi», am demarat anul trecut proiectul şi avem nenumărate evenimente anul acesta. Avem întâlniri cu părinţii, demonstraţii de gătit, discuţii cu nutriţionişti, toate acestea să convingem educatorii şi copiii.

Ne axăm pe copiii cu vârste cuprinse între doi şi şase ani, să se schimbe alimentaţia, meniurile lor din grădiniţe, spre o alimentaţie sănătoasă. Vrem să acoperim toată ţara, măcar capitalele de judeţ. Într-una din grădiniţe au schimbat meniul în urma întâlnirii cu noi.

Daciana Sârbu crede că este rolul părinţilor să îl obişnuiască pe copil de mic cu o alimentaţie corectă, dar acest lucru nu se întâmplă pentru că "e o lipsă de informaţie, unele programe de la TV ar trebui interzise pentru că promovează produse nesănătoase şi părinţii nu ştiu ce rău pot face pe viitor copiilor", a spus Daciana.

„Trebuie început cu reclamele din emisiunile pentru copii, trebuie interzise, în America s-a interzis într-unul din lanţurile de fast-food asocierea mâncărurilor cu jucăriile. Este o mare problemă, pentru că cei mici sunt manipulaţi, ei cumpără pentru acea jucărie şi mănâncă şi ce e alături", a adăugat ea.

„Ni se spune că excesul de sare, zahăr şi grăsimi dăunează organismului, dar nu e suficient, dacă vedem toate reclamele că prezintă altceva....", a conchis europarlamentarul.

Urmăreşte discuţia integrală, în format VIDEO, de la minutul 07.18, pe special.adevarul.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite