VIDEO Creţan din Titan, erou american

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Creţan din Titan, erou american
VIDEO Creţan din Titan, erou american

Un român plecat acum 15 ani din ţară a devenit vedetă în Statele Unite după ce a salvat un băieţel dintr-un apartament în flăcări. Horia Creţan (33 de ani) a povestit, în cadrul emisiunii „Bună dimineaţa, America” difuzată pe postul ABC, cum a salvat copilul, scoţându-l înfăşurat într-o draperie. CLICK AICI PENTRU FOTOTGALERIE!

Mai citeşte şi:


Postul de televiziune american ABC l-a supranumit pe Creţan „Bunul Samaritean”, iar povestea despre fapta lui curajoasă a făcut deja înconjurul lumii.

Miercuri după-amiază, Horia Creţan era în magazinul său - aflat pe Zerega Avenue, cartierul Bronx, New York - când a auzit ţipete disperate venind de la etajul patru al unui bloc din apropiere.

„M-am repezit afară şi am văzut valuri de fum ieşind pe fereastră. Am fugit şi am adus scara, m-am apropiat de ieşirea de incendiu şi am început să urc”, a povestit el.

Românul a menţionat că a fost nevoit să spargă geamul locuinţei pentru a veni în ajutorul băieţelului care se afla într-o încăpere deja plină de flăcări şi de fum.

„La început, am văzut un bărbat stând la fereastră, care ţipa... Cred că era în stare de şoc. Nu putea să iasă, eu l-am ajutat”, a spus Creţan.

Ulterior, bărbatul în cauză i-a spus că în cameră mai era cineva, un băieţel de patru ani. „În acel moment, am spart geamul, ca să iasă fumul... trebuia să văd unde se află copilul”, a mai povestit românul.

Câteva momente mai târziu, au ajuns şi pompierii, care l-au ajutat pe român să tragă băieţelul pe fereastră şi să-l coboare pe scările de incendiu. Micuţul era inconştient, astfel că tânărul s-a oprit din fugă şi a început să-i facă respiraţie artificială.În câteva secunde, băieţelul şi-a revenit, spre bucuria lui Creţan şi a oamenilor adunaţi în jurul blocului.

Nu şi-a mai văzut familia din românia de 15 ani

image

Imaginile cu eroul român au făcut înconjurul lumii  Foto: CNN



Horia Creţan s-a stabilit în America în 1994, iar de atunci nu a mai avut ocazia să vină în România. Acum este proprietarul unui mic magazin din Bronx, unde vinde componente IT.

Undeva, într-un bloc vechi din cartierul bucureştean Titan, am găsit familia eroului român. Cu lacrimi în ochi, bunica şi sora lui Horia ne-au spus că sunt mândre de el, dar în acelaşi timp suferă că nu l-au mai văzut din 1994, de când s-a hotărât să plece în America. De la ele am aflat că tânărul este foarte curajos.

Acum două decenii şi-a salvat sora din foc

image

Horia Creţan şi-a cerut iubita de soţie, în direct, la emisiunea „Bună dimineaţa, America“ difuzată pe postul de televiziune ABC 


„Tot într-o zi de toamnă, când Horia avea doar 12 ani, mi-a salvat viaţa. Apartamentul nostru a luat foc de la o priză. Dacă nu era el, eu muream”, ne-a povestit Silvia, sora eroului, care parcă retrăia acele momente de groază.

În incendiul de atunci, tatăl lor a sfârşit tragic.  Zamfira Grigore, bunica de 78 de ani a românului, îi transmite nepotului că trăieşte pentru ziua când va putea să-l strângă din nou la pieptul său.

Cerere de căsătorie în direct

Horia Creţan i-a cucerit definitiv auditoriul după ce, tot la „Bună dimineaţa, America”, a cerut-o de nevastă pe prietena sa, Desiree Guzman, promiţându-i că „nu va avea parte de niciun moment de plictiseală alături de el”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite