VIDEO Nesimţire! Incompetenţii de la Protecţia Consumatorilor dau vina pe clienţi în cazul Kaufland

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis redacţiei Adevărul Holding Timişoara un răspuns siderant la articolul despre carnea mucegăită de la Kaufland: consumatorii sunt vinovaţi!

CITEŞTE şi:
EXCLUSIV/ Alertă de carne mucegăită în magazinele Kaufland. Amendă 2.300 de euro (GALERIE FOTO)

EXCLUSIV: Carne mucegăită pe raft la hipermarket. Protecţia Consumatorilor doarme (VIDEO)


BĂTAIE DE JOC Timişorenii sunt forţaţi să stea zeci de minute la coadă la Enel (VIDEO)

UPDATE: Amendă de 3.500 de euro pentru carnea mucegăită de la Kaufland

Secretarul de stat Bogdan Pandelică, şeful ANPC a refuzat ieri să explice, în dialog direct, cum a fost posibil ca inspectorii din Timişoara să refuze să controleze magazinul Kaufland în care s-a găsit carnea mucegăită. Explicaţia subalternilor lui Pandelică a fost că duminică nu se fac acţiuni de control. Din acest motiv, secretarul de stat Pandelică a fost întrebat şi de ce nu se lucrează duminică.

Pandelică a refuzat să discute direct
Bogdan Pandelică a refuzat să discute direct despre situaţia de la Timişoara şi a cerut reporterilor Adevărul de la redacţia din Timişoara să trimită pe mail întrebările, promiţând că va da un răspuns scris. 

Au răspuns în doi peri
La întrebările punctuale adresate de reporterii Adevărul, Biroul de Presă al ANPC a dat răspunsuri evazive, în doi peri. „ANPC, în cadrul activităţii proprii, desfăşoară atât controale tematice cât şi controale inopinante”, a răspuns ANPC. Biroul de Presă mai arată că termenul de rezolvare a reclamaţiilor este de 30 de zile.  „Se acordă şi prioritate situaţiilor urgente ţinând cont totuşi de posibilităţile umane, materiale dar şi de timp ale instituţiei”, se mai arată în răspunsul ANPC.

Culmea tupeului
Biroul de Presă al ANPC nu a comunicat, practic, motivul pentru care inspectorii de la Timiş au refuzat să descindă imediat la Kaufland pentru a lua măsuri şi nici dacă va fi sancţionat cineva. În loc să facă asta, ANPC a dat un răspuns stupefiant: vina pentru carnea mucegăită aparţine consumatorilor. „Faptul ca un control realizat a doua zi după sesizarea pe care aţi făcut-o la CJPC Timiş nu a găsit deficienţe similare poate duce la concluzia ca situaţia a fost un accident, un defect de ambalare sau din vina unui consumator care, poate, a mutat produsul din spaţiul frigorific într-un spaţiu alăturat, supus temperaturii ambientale”, se arată în mostra de tupeu trimisă de ANPC.



Protecţia Consumatorilor a oferit această explicaţie deşi a primit de la redacţia Adevărul Holding Timişoara fotografii realizate de un cititor în care se vede clar că pachetul de carne mucegăită era în raft, la sectorul de carne, nu mutat în altă parte.

Inspectorii sanitari au găsit carnea
Concluziile şefului ANPC sunt contrazise de Direcţia Sanitar Veterinară Timiş, care a descoperit carnea stricată în magazinul Kaufland şi a amendat hipermarketul. OPC Timiş a controlat magazinul cu o zi întârziere şi nu a mai găsit carnea mucegăită dar a descoperit alte nereguli în magazin, pentru care a dat o amendă de 10.000 de lei.

"A fost vina unui consumator care, poate, a mutat produsul din spaţiul frigorific într-un spaţiu alăturat, supus temperaturii ambientale",
Biroul de Presă al ANPC


MĂSURI luate după ce Adevărul a sesizat situaţia:
Carnea mucegăită a fost confiscată de medicii sanitar-veterinari care au amendat compania Kaufland
Conducerea Kaufland România a emis o alertă în toate magazinele din ţară pentru verificarea produsului
OPC Timiş a amendat Kaufland cu 10.000 de lei pentru depozitare neconformă, etichetare greşită şi alte nereguli

image

Maioneză stricată la Real Timişoara
Petronela Gheorghe, de 42 de ani, din Şag, susţine că a cumpărat maioneză mucegăită, duminică după-amiaza, de la magazinul Real 2 din Timişoara.



Eram sigură că asta păţesc, pentru că am mai cumpărat şi săptămâna  trecută. Atunci nu am luat bon. M-am dus la casă şi am deschis borcanul în faţa casierului şi i-am arătat mucegaiul”, a spus femeia. Ea a depus plângere la OPC Timiş.

image

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/carne+stricata+kaufland+004.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite