VIDEO Congresul Mondial al Uigurilor: 600-800 de persoane omorâte în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Congresul Mondial al Uigurilor: 600-800 de persoane omorâte în China
VIDEO Congresul Mondial al Uigurilor: 600-800 de persoane omorâte în China

Congresul Mondial al Uigurilor, o organizaţie internaţională  a grupului de uiguri, a declarat, miercuri, că  în timpul violenţelor interetnice care au izbucnit duminică în China au fost ucise între 600 şi 800 de persoane.

Vice-preşedintele organizaţiei uigurilor din exil, Asgar Can, a declarat că estimează că numărul celor ucişi în timpul ciocnirilor din provincia Xinjiang se ridică la 600-800, potrivit declaraţiilor comunităţii uigure din această ţară, scrie Breitbart.com.

"O sută cincizeci de persoane au fost omorâte doar în uzina de tractoare din Xinjiang, la Urumqi", a declarat Can.

Martorii spun că protestatarii aveau la ei cuţite, cărămizi şi bastoane de cauciuc, cu care au spart maşini şi magazine şi s-au angajat în lupte cu forţele de securitate.

Câteva sute de persoane au fost arestate în urma protestelor în oraşul Urumqi, duminică, anunţă BBC News.

Un oficial al guvernului din Xinjiang a declarat că 260 de autovehicule au fost atacate şi peste 200 de magazine şi case afectate.

Duminică au izbucnit confruntări în regiunea Xinjiang între uiguri, musulmani turcofoni care formează majoritatea populaţiei regiunii, şi etnici han, majoritari în China. Acestea s-au soldat cu 156 de morţi şi peste 1.000 de răniţi, potrivit autorităţilor, care au anunţat că situaţia se află sub control.

Comunitatea uigură din exil a făcut apel la organizarea unei manifestaţii în faţa Ambasadei Chinei de la Berlin, vineri, la ora locală 15.00, a anunţat Asgar Can.

Embedded video from CNN Video

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite