VIDEO Concurs cu greutate şi muşchi încordaţi la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Concurs cu greutate şi muşchi încordaţi la Braşov
VIDEO Concurs cu greutate şi muşchi încordaţi la Braşov

Cei mai puternici bărbaţi s-au adunat pe stadionul „Forex“din Braşov, unde şi-au încordat muşchii, au tras după ei camioane, au rostogolit roţi uriaşe şi au ridicat „buşteni”.

Sute de curioşi s-au adunat, sâmbata, pentru a admira forţa celor nouă temerari care s-au întrecut pentru titlul de cel mai puternic om, în cadrul competiţiei „Strongest Man“ Braşov. Aceştia şi-au arătat puterile, aproape supraomeneşti, prin probe care au lăsat spectatorii cu gura căscată.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Brasov/Musculosi01.flv iurl=/editor_files/Image/brasov/Strong 7.jpg width=270 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false















Pentru prima dată, doi fraţi braşoveni pasionaţi de culturism, Cristian şi Marian Lighean au decis să aducă acest concurs şi la Braşov. „Noi mergem de vreo doi ani la asemenea concursuri care au loc la Bucureşti sau Constanţa, dar vrem să popularizăm acest sport şi în Braşov. Eu şi fratele meu reprezentăm Braşovul de această dată“, ne-a declarat Marian Lighean.

Probe  epuizante

La start s-au aliniat nouă musculoşi, dar până la final nu au mai rămas decât şase, cele cinci probe de concurs doborându-i la propriu pe unii dintre participanţi.
După ce s-au încălzit puţin, concurenţii au trecut la prima provocare, „mersul fermierului“, ce a presupus parcurgerea unei distanţe de 25 de metri de două ori. Prima dată cu câte o valiză din fier de 115 de kilograme în fiecare mână, iar a doua oară cu câte un „bagaj“ de 130 de kilograme în fiecare mână.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Locale/Brasov/Musculosi04.flv iurl=/editor_files/Image/brasov/Strong 4.jpg width=270 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Proba a fost destul de solicitantă aşa că unul dintre concurenţi a abandonat competiţia, accidentându-se uşor la gleznă, după ce a scăpat din mână una dintre greutăţi.
Puternicii nu s-au ghidat după regula „pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese“ şi la scurt timp au trecut la cea de-a doua probă, răsturnarea unei anvelope de 300 de kg, combinată cu „mersul răţoiului“, respectiv transportarea unei greutăţi de 130 de kg pe distanţa de 25 de metri. A urmat ridicatul buşteanului, care nu cântărea nici mai mult, nici mai puţin de 125 de kilograme. Pentru a trece proba, concurenţii au fost nevoiţi să ridice „gantera“ de cât mai multe ori până deasupra capului, timp trei minute.
Au tras un camion de 14,5 tone

Proba care a făcut vâlvă printre spectatori a fost însă, trasul camionului. Faţă de competiţiile desfăşurate până acum în ţară, proba de la Braşov a fost mult mai dificilă din acest punct de vedere, camionul cântărind 14,5 tone, aproape dublu faţă de cele folosite în alte concursuri. Acest lucru nu a făcut decât ca mulţi dintre competitori să cadă la pământ. Cel care a reuşit să tragă camionul cel mai mult a fost Cristian Lighean, care a „plimbat” mastodontul pe o distanţă de 11,8 metri.

Aflaţi mai multe amănunte despre competiţia de la Braşov şi cine sunt câştigătorii din numărul de mâine al cotidianului „Adevărul".

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite