VIDEO Ciudăţeniile i-au atras porecla „Wacko Jacko“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Michael Jackson a avut parte de „ciudăţenii“ care l-au dus pe culmile notorietăţii. Deşi mare parte dintre evenimentele care i-au marcat celebritatea nu au fost confirmate de mega-star, Jackson a reuşit să aducă asupra sa imaginea unui „ciudat“ fără scăpare.

„Sunt la fel ca toată lumea“, declara Michael Jackson într-una dintre tentativele sale de a convinge că este „normal“. „Mă tai şi sângerez, mă ruşinez uşor“, spunea acesta, încercând să convingă că este un om obişnuit, cu câţiva ani înainte de a purta o mască pe faţă la fiecare ieşire în public.

image

Moartea sa banală a pus capăt unei existenţe demne de fiecare eveniment petrecut, de la copilăria sa celebră, dominaţia sa asupra muzicii din anii ’80, dezorientarea şi transformările feţei, masca de oxigen, cimpanzeul său, sicriul din sticlă, rezervoarele cu oxigen şi numele copiilor săi.

Poveşti fabricate de megastar

În 1986, un tabloid britanic a publicat povestea lui Michael Jackson care doarme într-un sicriu de sticlă hipo-oxigenat, pentru a încetini procesul îmbătrânirii, împreună cu o poză care îl înfăţişa în acesta. Întreaga scenă a fost fabricată chiar de Michael Jackson, pentru a promova un film în care urma să apară.

Un alt act de excentricitate mediatizată a fost achiziţionarea unui cimpanzeu numit Bubbles, drept animal de companie. În 2003, megastarul mărturisea presei că împarte atât patul, cât şi toaleta cu maimuţa sa. Ceva mai târziu, presa tabloidă relata despre cum artistul a încercat să cumpere oasele „Omului Elefant“.

Aceasta a fost o altă poveste fabricată şi diseminată de către artist. După mai multe scene de acest gen, Michael Jackson a ieşit de pe scenă, iar în locul său a venit Wacko Jacko, poreclă preluată de întreaga presă internaţională. Artistul a ajuns să dispreţuiască apelativul.

A răbufnit într-un interviu televizat cu Barbra Walters şi a spus că nu este nimic ciudat la el. Mai apoi, presa a început să-şi fabrice singură poveştile.

Pe de altă parte, Jackson a oferit lumii întregi momente bizare, care veneau natural, fără niciun soi de scenariu dinainte scris. Michael Joseph Jackson jr, poreclit „Prince“, şi Paris Michael Katherine Jackson sunt copiii pe care i-a făcut împreună cu a doua soţie, Deborah Jeanne Rowe.

Identitatea mamei celui de-al treilea copil, Prince Michael Jackson II, poreclit de presă „Păturică“, este ţinută, în continuare, în secret. Artistul a fost luat peste picior şi pentru „sindromul Peter Pan“ de care suferea, ajungând să-şi numească ferma „Neverland“.

De altfel, pielea sa de culoare cafenie la începutul carierei a început să pălească din ce în ce mai mult în anii ’90. Deşi nu a recunoscut niciodată niciun soi de intervenţie chirurgicală, lumea a asistat la o schimbare radicală a înfăţişării acestuia, incluzând modificări ale structurii feţei sale.

Transformarile nasului si pielii lui Michael







Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite