VIDEO Chinezii îi spală imginea lui Mao Zedong într-un film îmbâcsit cu staruri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Chinezii îi spală imginea lui Mao Zedong într-un film îmbâcsit cu staruri
VIDEO Chinezii îi spală imginea lui Mao Zedong într-un film îmbâcsit cu staruri

Chinezii cosmetizează imaginea fostului lider Mao Zedong la 60 de ani de la instalarea regimului comunist, scrie BBC.

Zedong are parte de o cosmetizare demnă de Hollywood într-un blockbuster care adună 172 de stele ale cinematografiei chineze, multe care au renunţat demult la cetăţenia chineză. Este şi cazul lui Jet li, care are acum paşaport de Singapore.

Filmul "Crearea unei republici" sau "Jianguo Daye", în chineză, este o epopee propagandistică suprasaturată de vedete, multe dintre ele interpretând roluri minore.

Nici popularitatea lui Jackie Chan sau a lui Jet Li nu le-a asigurat acestora roluri importante în filmul închinat liderului comunist. Este suficient să clipeşti de două ori şi-l ratezi pe Jackie în rolul unui jurnalist fără nume sau pe Jet Li în roul unui ofiţer de marină care îl salută scurt pe "părintele" Republicii Populare Chineze.

Frumoasa Zhang Ziyi, din celebrul "Tigru şi Dragon" joacă rolul unei memmbre a comitetului executiv al Partidului Comunist care îl sfătzieşte pe Mao în privinţa culorilor noului drapel al ţării.

Filmul realizat cu modesta sumă de 9,5 milioane de doalri a fost lansat cu ocazia aniversării a 60 de comunism. Pentru cele două-trei replici rostite în peliculă, starurile nu au primit niciun ban.

Filmul are grijă să spele imaginea lui Mao, să arunce corupţia în seama oponenţilor săi şi să îmbrace valorile capitaliste într-o formă cât mai socialistă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite